Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Match4Me review & ervaringen

Match4Me
Ga naar Match4me.nl

Onze expert over Match4Me:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Match4Me is een datingsite voor singles rond de 30 met een HBO of WO opleiding. Ondanks de relatief kleine ledenbasis zijn er genoeg ingrediënten voor een succesformule: een uitstekende man-vrouwverhouding, veel functies en goede prijzen. Tijd om Match4Me onder de loep te nemen dus.

Waarom kies je voor Match4Me?
 • Prijzen in verhouding
 • Veel functies
 • Brede abonnementskeuze
 • Meerdere manieren om contact te leggen
 • Goede appondersteuning
 • Goede mobiele website ondersteuning
 • Sterke man-vrouwverhouding
Ga naar Match4me.nl

Inschrijven

blank

Om te beginnen ga je naar de site van Match4Me. Daar zie je meteen het menu waar je je account aan kan maken. Het inschrijven is zo gedaan. Je geeft je e-mail en wachtwoord op en klikt op de bevestigingsmail in je mailbox. Anders dan bij andere datingsites krijg je niet een vragenlijst om in te vullen maar beland je in het overzicht van Match4Me.

blank

Je kunt meteen beginnen met het uitwerken van je profiel, want daar is veel ruimte voor. Ik heb nog nooit zoveel open velden gezien waar je over jezelf kon vertellen. Er zijn daarnaast zoekfilters die je in kunt stellen, foto’s en filmpjes die je kunt uploaden en misschien wel honderd meerkeuzehokjes om aan te kruisen. Van sporten tot ballonvaren, van rookgewoontes tot kinderwensen, van vrijetijdsbesteding tot je favoriete muziekgenre, je kunt overal iets over zeggen.

blank

Het profiel is nog altijd aan te passen of bij te werken, maar het is een goed idee om direct te beginnen. Omdat je de ruimte hebt om veel over jezelf te vertellen kun je een extra goede indruk maken, of juist een veel minder goede indruk.


Hoe ontmoet je mensen via Match4Me?

blank

Match4Me zit bomvol functies. Je hoeft ze echter niet allemaal te gebruiken om gewoon iemand aan te spreken. Er zijn grofweg twee manieren om iemand te vinden op deze site:

Via het zoekalgoritme

Match4Me zoekt zelfstandig andere profielen uit om aan je te laten zien, gebaseerd op je profiel en zoekinstellingen (daar later meer over). Het Levenswaarden profiel is waar het matchingalgoritme op draait. Aan de hand van jouw antwoorden maakt het een karakterschets van jou. Vervolgens zoekt het daar goed aansluitende profielen bij.

Je vindt de lijst bij Mijn profiel in het overzicht in de balk links. Zonder antwoorden krijg je geen matches aangereikt omdat het algoritme niet weet wat je wil. Vul hem dus zo snel mogelijk in.

Nadat je klaar bent kun je daar een overzicht van vinden in je profiel. Daar wordt jouw persoonlijkheid getoond in een overzichtelijke infographic.

Via handmatig zoeken

Als je liever het heft in eigen handen neemt kun je zelf matches proberen te vinden. Bij Zoeken kun je browsen door profielen aan de hand van jouw preferenties. Daar kun je helemaal los gaan met je voorkeuren, want je hebt veel te kiezen uit de meerkeuzevelden. Je kunt zelfs instellen vanaf welk matchpercentage je notificatie van je matches krijgt. Dat is vrij bijzonder. Iets dat terug blijft komen bij deze site is de hoeveelheid aan onderdelen die je zelf in kunt stellen. Er zijn meer dan genoeg kenmerken waarop je kan zoeken bij deze functie.

Je kunt profielen benaderen op meerdere manieren. In de Things2Share chat kun je reageren op specifieke berichten, maar je kunt ook een direct bericht sturen. Dat laatste doe je door een profiel te bezoeken. Bij profielen kun je alle informatie zien die je maar wilt. Als je al iemand kent  op de site, kun je zoeken op naam linksonder in de balk.


Wat voor singles vind je op Match4Me?

Er zijn ongeveer 400.000 gebruikers actief op de site. Match4Me richt zich op hoger opgeleide singles en je moet dus minimaal een HBO opleiding hebben om mee te doen. Het is misschien om deze reden dat Match4Me iets meer vrouwen dan mannen heeft op de website: 55% is vrouw tegenover 45% man.

Hoewel de site zich niet uitgesproken positioneert op basis van leeftijd lijkt het merendeel van de gebruikers over de 30 te zijn. De gebruikers willen daarom waarschijnlijk graag settelen met iemand. Je zal dus wat diepgang moeten stoppen in je profiel om gebruikers aan te trekken.

blank

Hoogopgeleide singles van over de 30 is een vaak aangesproken doelgroep. Datingsites als bijvoorbeeld Parship, Elitedating en Weetwiejedate hebben dezelfde focus op deze doelgroep. Match4Me lijkt van een bescheidener kaliber te zijn dan de hierboven genoemde sites, maar is ook goedkoper (zie Match4Me kosten). De singles hier zijn dus naar alle waarschijnlijkheid minder bezig met zo snel mogelijk de perfecte partner te vinden. Het voelt alsof er meer ruimte is om minder intensief te zoeken en gewoon af en toe leuke contacten op te doen.


Functies

Match4Me heeft erg veel onderdelen en ik betwijfel of ze allemaal evenveel nut hebben. Daar zal je zelf over moeten oordelen, maar het is wel handig om ze allemaal op een rij te hebben. Je kunt leden opzoeken aan de hand van de volgende tools:

blank

Nu online

Bij ‘Nu online‘ zie je met wie je op het moment direct kan praten. Zo wordt een bericht sturen al snel een echt gesprek. Het is gemaakt om spontaniteit te ontlokken.

Mijn bekeken leden

Leden die je kortgeleden hebt gezien kun je bezoeken bij Mijn bekeken leden. Als je per ongeluk een profiel wegklikt kun je die nog altijd terugvinden dus.

Bezocht mijn profiel

Het zal gebeuren dat sommige gebruikers geïnteresseerd in je zijn, maar alsnog geen berichtje sturen omdat ze verlegen zijn bijvoorbeeld. Wie dat zijn kun je zien bij Bezocht mijn profiel. Zo kun je alsnog het initiatief nemen.

Laatste 50 inschrijvingen & Laatste 50 ingelogd

Deze functies spreken voor zich eigenlijk. Gebruikers die recentelijk hebben ingelogd zijn waarschijnlijk sneller met reageren. De laatste 50 inschrijvingen zijn de nieuwste gebruikers in de Match4Me ledenbasis natuurlijk. Dat is fijn als je de meeste profielen in de buurt al gezien hebt.

Vind ik leuk

Vind je iemand interessant, maar weet je niet wat je moet zeggen? Je kunt profielen een Vind ik leuk sturen, ofwel een ‘like.’ Ik vind het nooit zo persoonlijk als een persoonlijk bericht, maar op het begin is het misschien prettig tot je een paar ijsbrekers weet te verzinnen.

Mijn favorieten

Niet te verwarren met Vind ik leuks. Je kunt profielen onder Mijn favorieten zetten om de profielen die je het leukste vindt weer snel op te kunnen zoeken. Ideaal als je al een tijdje een gesprek aan het voeren bent.


Match4Me social media

blank

Match4Me heeft naast bovenstaande onderdelen ook nog meerdere functies die aanvoelen als social media. Deze worden gebruikt om de leden met elkaar te verbinden.

Timeline & Vandaag jarig

Als je Match4Me als een social mediaplatform zou zien, is de Timeline daar het overzicht van. Hier zie je updates en nieuwtjes over gebruikers, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw lid bijkomt. Er is zelfs een aparte pagina om de verjaardagen van gebruikers te melden.

Things2Share

Things2Share is een prikbord waar iedereen op kan posten. Dat kunnen kleine berichtjes zijn, maar ook updates over blogs die gebruikers schrijven en posten bij hun profiel. De meeste berichtjes zijn kort en gaan over wat een gebruiker aan het doen is vandaag. Het is makkelijk om daarop te reageren met een vriendschappelijk bericht. Zo kun je gemakkelijk je netwerk op Match4Me uitbreiden. Het is daarom verstandig om af en toe ook zelf iets te plaatsen. Zo hebben nieuwe gebruikers de kans om vrienden te maken en makkelijk contact te leggen.

Blogs van leden

Gebruikers kunnen blogs posten over hun ervaringen en het verloop van hun dates. Sommigen schrijven hele verhalen, anderen amper Twitterberichten. Leden kunnen ook op deze manier zich met elkaar verbinden zonder te hoeven daten.

Quizes

Laat de verkeerde spelling je niet op het verkeerde been brengen (het is quizzes), deze functie draait om het laten zien van je kennis. Spelers kunnen elkaar uitnodigen om die in te vullen.

Videowall

Er is ook een Videowall waar je filmpjes kan linken van Youtube die je interessant vindt. Het is een handige tool om reacties te ontlokken van andere leden, of gewoon om te laten zien waar je graag mee bezig bent. De meeste filmpjes zijn muziek gerelateerd.

Oproepen

Je kunt andere gebruikers uitnodigen voor iets dat je organiseert bij Oproepen. Iedereen kan die aanmaken en zich aanmelden voor deze evenementen. Dit kan alles zijn, van een wandeling tot een potje Scrabble.

Ga mee op date

Je kunt aangeven bij Ga mee op date wat je voorkeuren zijn voor een (eerste) date. Denk aan wandelen, een drankje of dansen.


Gebruiksgemak

De site is niet erg mooi weergegeven en voelt hier en daar wat gedateerd aan. De hoeveelheid knopjes kan op het begin overweldigend voelen. Er is ook redelijk weinig uitleg over hoe alles werkt. Het was bijvoorbeeld toeval dat ik het Levenswaarden profiel tegenkwam. Dat is best grappig, want daar draait een groot deel van het algoritme op. Dat hadden ze best wat duidelijker mogen aangeven. Als je alle tools wil leren gebruiken kan dat dus wat langer duren met Match4Me dan bij andere datingsites.

blank

Als je een gratis lid bent word je bestookt met pop-ups, soms een nieuwe voor iedere pagina. Daarnaast kun je iedere functie wel bekijken, maar lang niet altijd gebruiken. Als je op een functieknop drukt krijg je vaak weer een nieuwe pop-up. Ik werd er zelf horendol van.

blank

Los daarvan lijkt Match4Me veel aandacht besteed te hebben aan de compabiliteit met verscheidene schermen en browsers. Daar meer over bij Match4Me app. Match4Me zal met enige regelmaat reclames sturen naar je inbox, maar andere notificaties kun je uitzetten. Ga daarvoor naar Mijn profiel en dan Instellingen en lidmaatschap om je voorkeuren aan te geven.

Over het algemeen is Match4Me dus een degelijke en goed bruikbare site ondanks de vele knoppen en pop-ups.


Match4Me’s privacyverklaring

Uiteraard is privacy een groot goed, dus het is handig om te weten waar je informatie naartoe gaat. Match4Me heeft een privacyverklaring die ik even heb kunnen doorlezen. Dit is wat je moet weten:

Alle betaalpagina’s zijn beveiligd met SSL en gegevens worden versleuteld verstuurd. Persoonlijke informatie wordt opgeslagen op de servers van Match4Me. Deze wordt ook doorverkocht aan derden met wie Match4Me een legale overeenkomst daarover heeft. De data zelf worden geanalyseerd met externe diensten zoals Google Analytics, maar daarbuiten wordt er niks gedeeld. Ook handig is dat je informatie afgeschermd blijft voor zoekmachines. Sommige datingsites zoals Badoo doen dat namelijk niet automatisch. Voor zover ik kan zien zijn data dus redelijk veilig en worden op een legale manier verwerkt.


Keurmerken

Match4Me heeft maar liefst twee keurmerken, en beiden zeer hoogwaardig. Dat zet ze in de top van betrouwbare datingsites in Nederland.

De Thuiswinkel Waarborg bindt de datingsite aan strenge online voorwaarden. Zo moet het aanbod transparant zijn, geldt een verplichte veertien dagen bedenktijd na aankoop en biedt de site een beveiligde betaalomgeving.

Het Keurmerk veilig daten is een initiatief dat datingsites met elkaar begonnen zijn om het vertrouwen te winnen van de consument. Die stelt vergelijkbare harde eisen aan Match4Me. Ze zijn vooral alert op het voorkomen van oplichting en het creëren van transparantie en klantvriendelijkheid.


Match4Me app

Er is zeer goede appondersteuning voor mobiele gebruikers. De Match4Me app biedt alle opties die de website heeft. Toch is het allemaal prima te gebruiken. Het menu is ordelijk, de lay-out is precies breed genoeg, en het lettertype is goed leesbaar. Match4Me heeft een van de beste en meest uitgebreide apps die ik zover gezien heb.

blank blank blank

Ik ben geen fan van een overvloed aan functies, maar als ze er zijn moet het ook op de app werken. Dat is zeker het geval bij Match4Me, want alle functies van de site zitten erop. Het enige jammere is dat soms de namen en locatie van de functies verschillen met elkaar. Toch heb je die al snel door en kun je daarna goed aan de slag met de app.

Mobiele website

Er is ook een zeer goed werkende mobiele website die zelfs gebruikt kan worden vanaf je desktop (voor als je de mobiele lay-out prettiger vindt). Deze zal grotendeels dezelfde indeling hebben als de app. Ondanks de vele knoppen is de site nog prima bruikbaar met verticale weergave. Mobiele gebruikers kunnen hun hart ophalen aan deze app.

De indeling van de functies zie je links uitgelijnd als je het menu opent. Die kun je ook weer sluiten voor extra ruimte. De drie belangrijkste functies zijn altijd zichtbaar onder in de balk: Bezoeken, Berichten en Mijn profiel. Waarschijnlijk zul je de app het meeste gebruiken om bestaande contacten te onderhouden of snel je bezoekers door te nemen, dus die knoppen zijn altijd snel te vinden.


blank

 

 

Match4Me kosten

De abonnementen van Match4Me vallen best mee in vergelijking met datingsites die dezelfde doelgroep bedienen.

 • 1 maand voor € 29,95
 • 3 maanden voor € 19,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 59,85 euro
 • 6 maanden voor € 14,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 89,70 euro
 • 1 jaar voor € 9,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 119,40 euro

Er is een bedenktijd van veertien dagen na het afsluiten van het abonnement, maar als je binnen die tijd opzegt moet je alsnog € 29,95 betalen.

blank

Wat kun je met een gratis Match4Me account?

Je kunt je profiel compleet maken inclusief het Levenswaarden profiel, gebruikers tot favoriet maken, en profielen van anderen inzien.

Wat kun je met een betaald Match4Me account?

Met een volledig lidmaatschap kun je persoonlijke berichten sturen, gebruik maken van de 1 op 1 chat, zien wie je profiel bezoekt, meedoen op Things2Share, en het zoekprofiel van andere leden inzien.

Is Match4Me het geld waard?

Met deze prijzen is Match4Me in de middenmoot van de gebruikelijke prijsklasse. Met een betaald abonnement heb je toegang tot een goedwerkende website met een redelijke ledenbasis en uitstekende appondersteuning. De meeste alternatieven voor deze doelgroep hanteren bijna dubbel zo hoge prijzen voor een iets beter aanbod. Match4Me is dus absoluut het geld waard.

Betaalmogelijkheden

Betaling kan met iDeal, creditcard,  Paypal en bankoverschrijving.


Klantenservice

Onder in de balk is een contactformulier waar je terecht kan met je vragen. Er staat niet bij hoe snel ze reageren helaas. Daarnaast zijn er geen andere mogelijkheden om contact op te nemen.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Om uit te schrijven ga je naar Mijn profiel, Instellingen en lidmaatschap. Dan zie je in de linkerbalk de knop Uitschrijven. Uiteraard probeert de site je nog even te overtuigen om aan te blijven. Je kunt dat gewoon negeren en op de knop onderin drukken. Daarna is je account  verwijderd.


Waarom kies je voor Match4Me?

Serieuze, hoogopgeleide singles van voorbij de 30 worden op hun wenken bediend in de hedendaagse online datingwereld. Daar staat echter altijd een behoorlijke prijs tegenover. Bij Parship en EliteDating ben je al snel tientallen euro’s kwijt voor een paar maanden lidmaatschap. Match4Me stelt daar een goedkoper, ontspannener alternatief tegenover.

Bovenstaande datingsites zijn erg toegespitst op het verkrijgen van zoveel mogelijk contact met andere leden in zo een kort mogelijke tijd. Dat betekent niet per se dat je eerder klaar bent met je abonnement. Parship’s kortste abonnement is bijvoorbeeld zes maanden, en dan heb je nog steeds niet alle opties. De prijs van een abonnement loopt dus al snel op. Daarnaast heb je geen enkele garantie dat je op de ene datingsite beter zal slagen dan de ander.

Goed alternatief voor de grote jongens

Match4Me is daarom een goed alternatief. Je hebt redelijk veel keuze in de duur van je abonnement en dat zonder torenhoge prijzen. Er is meer sprake van een community door gebruikers de keuze te geven om op vriendelijke manieren contact te leggen. Daardoor krijg je een meer ontspannen gevoel op de site die beter geschikt is voor laagdrempelig flirtgedrag.


Conclusie

Een goede site met goede prijzen, maar wel een die met wat minder knoppen had gekund.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Prijzen in verhouding
 • Veel functies
 • Brede abonnementskeuze
 • Meerdere manieren om contact te leggen
 • Goede appondersteuning
 • Goede mobiele website ondersteuning
 • Sterke man-vrouwverhouding
Minpunten:
 • Veel functies onnodig
 • Weinig begeleiding
 • Helpdesk alleen bereikbaar via contactformulier
 • Concurrenten hebben grotere ledenbasis
Ga naar Match4me.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Match4Me

Ervaring geschreven door Kira
17 mei 2021
Echte mensen

Eindelijk een datingsite met echte mensen. Ik heb me eerder bij andere aanbieders ingeschreven, maar dat leken vergaarbakken van rare mensen en oplichters. Dat is bij Match4Me gelukkig niet aan de orde. Het is wel een wat kleinere site, waardoor je dus ook wel een beetje geluk moet hebben dat de juiste persoon er voor jou tussen zit. Als dat zo is, dan kan je echt wel een leuke tijd hebben, heb ik gemerkt. En als je even niemand vindt waar het mee klikt, dan moet je gewoon even twee weekjes pauze nemen en weer terugkeren. Dan is er altijd wel weer een nieuw iemand om het mee te proberen. Gewoon niet opgeven!

Ervaring geschreven door Shirley
25 januari 2021
Smaakt naar meer

Het was voor mij wel even zoeken naar de juiste datingsite. Ik had er veel goede verhalen over gehoord van vrienden en vriendinnen, maar voor mij wilde het niet echt lukken. Tot ik op Match4Me terechtkwam. Daar zitten mensen met een hoger opleidingsniveau die niet elitair zijn. Ook zijn het mensen die nog jong zijn en nog heel hun leven voor zich hebben. Op andere datingsites kwam ik namelijk te vaak mannen tegen die helemaal geen idee hadden over hun toekomst. Dat is dus ook precies wat voor mij iedere keer de afknapper was. Bij Match4Me heb ik wel al 3 goede dates kunnen versieren en dat smaakt absoluut naar nog veel meer.

Ervaring geschreven door Mark
3 december 2020
Voor en nadelen imo

Match4Me heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is dat het heel laagdrempelig is. Daardoor kan je dus al snel iemand leren kennen. Dat kan wel gemakkelijk zijn. Ik heb er in ieder geval plezier mee gehad. Het nadeel is wel dat het een wat kleinere site is. Dus je kent iedereen al snel. Dan moet je dus weer even geduld hebben.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Match4Me

Website www.match4me.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Match4me.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies