Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

NovaMora review & ervaringen

NovaMora
Ga naar Novamora.nl

Onze expert over NovaMora:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Zoek je een lekker spannend afspraakje of gewoon een zinnenprikkelende online flirt? Dan zou datingsite Novamora daar wel eens heel goed bij van pas kunnen komen. Hier kun je namelijk een geheel anoniem profiel aanmaken en dus op een heel discrete manier met leuke mensen in contact komen. Je vindt er Nederlandse mannen, vrouwen en stellen die stuk voor stuk een opwindend avontuurtje mee willen maken. In deze review bespreken we hoe je zelf veilig en verantwoord kunt gaan flirten op deze site en of een betaald lidmaatschap het geld waard is.

Waarom kies je voor NovaMora?
 • Geheel anoniem profiel toegestaan.
 • Profielen ontdekken met trefwoorden.
 • Snel swipen met de FotoZapper.
Ga naar Novamora.nl

Inschrijven

blank  blank        blank

Het inschrijven op Novamora is opgesplitst in een aantal heel eenvoudige stappen. Die maken het zowel op een computer als op een telefoon heel makkelijk om jezelf in korte tijd aan te melden. Klik dus maar gewoon meteen op de knop Inschrijven om het aanmelden te starten.

Inschrijfproces

blank

In de eerste stap van het inschrijfproces moet je een profielnaam invoeren. Aangezien veel leden discreet op Novamora willen daten mag dat ook een zelfverzonnen schuilnaam zijn. Profielnamen moeten uniek zijn dus als de door jou gewenste naam al in gebruik is op de site krijg je vanzelf enkele voorstellen van namen die nog wel beschikbaar zijn.

blank

Als je een naam hebt gekozen moet je ook meteen een wachtwoord kiezen. In de volgende stap typ je jouw e-mailadres en geef je aan welke berichten je wel of niet van de site wilt ontvangen. De systeemberichten zijn verplicht en dat gaat bijvoorbeeld om een e-mail die je krijgt als je je wachtwoord niet meer weet. Je kunt echter ook aankruisen dat je graag een e-mail wilt krijgen wanneer je een berichtje ontvangt op je profiel. Tot slot kun je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Die bevat bijvoorbeeld speciale aanbiedingen, leuke weetjes over de site en nuttige informatie over spannend daten in het algemeen.

In de laatste stappen van het aanmeldproces kies je je eigen geslacht. Daar kun je zien dat het ook mogelijk is om jezelf als stel aan te melden. Vervolgens kun je aangeven met welke mensen je het liefst in contact komt. Hier kun je meerdere opties selecteren, bijvoorbeeld omdat je zowel met vrouwen als stellen kennis wilt maken. Nu is het eerst nodig om je leeftijd en locatie te selecteren. Dat laatste gebeurt door het plaatsen van een punaise op een interactieve kaart. Het getoonde adres hoeft niet perfect kloppend te zijn, als je maar een plek kiest die een beetje in de buurt zit van waar je woont.

Voor je nu je profiel af kunt ronden krijg je ook nog de optie om meteen een profielfoto te uploaden. Dat hoef je niet meteen te doen want het kan later ook nog, bovendien is het met het oog op discretie niet verplicht.

Je profiel aanvullen

blank

Zodra je het profiel aan hebt gemaakt kun je meteen beginnen met daten. Het is echter handig om alvast je e-mailadres te bevestigen. Doe dat dus eerst door naar je inbox te gaan en daar te klikken op de link in de mail van Novamora.

Op het startscherm staat nu meteen al de melding dat je profiel nog niet compleet is. Dat is eenvoudig op te lossen. Rechtsboven in het scherm zie je jouw persoonlijke gebruikersknop staan. Klik daarop en kies dan voor de optie Profiel. Hier zie je de vier aspecten van je profiel en voor welk percentage die wel of niet zijn ingevuld.

De basisgegevens zullen in de regel al 100% zijn toegevoegd, maar je kunt ook nog tot 9 extra foto’s plaatsen, een omschrijving van jezelf typen, je persoonlijke eigenschappen (zoals ) toevoegen en een omschrijving zoeken van wie of wat je zoekt. Het is aan te raden dat nu meteen te doen, zodat je profiel vanzelf aantrekkelijk wordt voor andere leden om op te klikken en contact mee te zoeken.


Hoe ontmoet je mensen via Novamora?

blank

Wanneer je leuke profielen wilt vinden moet je daarbij niet rekenen op een automatische matchfunctie die vanzelf de beste profielen op maat bij je aflevert. Je moet altijd zelf actie ondernemen om de leden te vinden waar je veel mee gemeen hebt. Hoe je dat doet lees je hier.

Zoeken

blank

De beste manier om profielen te vinden waar je veel mee gemeen hebt is de zoekmachine. Klik in het menu op Zoeken om de vier verschillende zoekmachines te bekijken en gebruiken. Als gratis lid kun je dan meteen snel zoeken door wat eenvoudige informatie in te geven zoals geslacht, het gewenste contact, geaardheid, leeftijd en regio. Om meer criteria aan te geven moet je betalend lid zijn, want dan kun je ook de uitgebreide zoekmachine benutten. Dan is het ook mogelijk om te zoeken op een bepaald trefwoord, zoals een erotische voorkeur waar je interesse in hebt. Welke zoekmachine je ook kiest, het resultaat is altijd een overzichtelijke lijst met profielen om uit te kiezen.

 

De FotoZapper

blank

De tweede manier om leuke profielen te ontdekken is door de FotoZapper te gebruiken. Ook die optie vind je meteen bovenaan het scherm, in het hoofdmenu. Klik er maar op om je eerste profiel te bekijken. Ook als gratis lid kun je deze functie al beperkt proberen, maar om daadwerkelijk matches te krijgen is het wel nodig om zelf minimaal 1 openbare profielfoto te hebben. Elke foto kun je meteen beoordelen. Dat gebeurt aan de hand van heel beperkte informatie: de foto en een profielnaam. De leeftijd of locatie zijn bijvoorbeeld niet te zien.

Hoe werkt het? Klik op de groene knop Ja als je wel interesse hebt en uiteraard op Nee als je deze persoon echt niet ziet zitten. Er is ook nog de middelste optie Misschien. Als je daarop klikt krijg je de foto nog een keer te zien als dit profiel jou wel leuk vond. Heb je beiden meteen op Ja geklikt, dan krijg je een notificatie en is dat natuurlijk een mooie aanleiding om berichten te gaan uitwisselen.


Profielen bekijken

blank

De profielen op Novamora zijn lekker uitgebreid, al is dat natuurlijk ook wel afhankelijk van de gegevens die het individuele lid bereid is te delen. Niets is daarbij namelijk verplicht, je kunt ook een volledig leeg profiel gebruiken wanneer je anoniem wilt daten. De meeste mensen hebben echter wel een of meerdere profielfoto’s geplaatst, waarbij je als gratis lid altijd alleen de eerste foto kunt zien. Je komt regelmatig profielen met prikkelende beelden tegen, oftewel foto’s van geheel of gedeeltelijk ontblote lijven. Echt expliciete beelden zul je echter niet zo snel langs zien komen want die beelden houden de meeste profielen nog even verborgen.

Naast de foto’s kun je ook allerlei algemene informatie bekijken, zoals de locatie, de leeftijd, waar het lid in kwestie naar op zoek is en bijvoorbeeld enkele lichamelijke kenmerken. Ook kun het profiel aan je favorieten toevoegen, een berichtje of knipoog (flirt) versturen en het profiel ‘liken’.


Wat voor leden vind je op Novamora?

blank

Op Novamora vind je een gemêleerd publiek van zowel single als gebonden mensen. Die zijn wel zonder uitzondering op zoek naar een spannend en dus in de praktijk vaak erotisch getint contact. Je kunt er ook gewoon lid worden als stel, bijvoorbeeld omdat je op zoek bent naar spannende koppels om mee te swingen.

De site wordt echter ook veel gebruikt door getrouwde mannen en vrouwen die naast hun relatie stiekem op zoek zijn naar een slippertje. De leeftijdsverdeling is al even divers, want je vindt er twintigers tot zestigers en alle leeftijdscategorieën daar tussenin. Vanwege het opwindende karakter van de site zijn de meeste leden wel discreet op zoek naar contact, of ze nu wel of niet gebonden zijn.


Functies

blank

Twee belangrijke functies van Novamora, namelijk de zoekmachine en de FotoZapper, hebben we hierboven al besproken. Welke functies heeft de site nog meer?

Berichtenbox

De berichtenbox is de persoonlijke inbox van jouw profiel waar alle berichtjes die je ontvangt worden bewaard. Klik op de knop Berichten in het menu om te zien of je nieuwe berichtjes hebt ontvangen. Je kunt hier ook zien welke conversaties je al hebt lopen en ook je zelf verstuurde berichten staan daarbij. Je kunt een berichtje meteen openen en beantwoorden. Ook simpelweg verwijderen als je geen interesse hebt is geen enkel probleem. Natuurlijk kun je een ander lid altijd makkelijk zelf een berichtje sturen via de knop met de spraakballon op hun profiel.

Flirt mogelijkheden

Het is mogelijk om bij Novamora vrijblijvend te flirten door het versturen van een knipoogje. Dan hoef je dus geen berichtje te typen maar kun je wel je interesse kenbaar maken. Het is heel eenvoudig om te doen, want je opent gewoon een profiel en klikt op de knop met het knipogende gezichtje dat je onder de profielfoto ziet staan. Die persoon krijgt dan de melding dat je hem of haar leuk vindt. Het is wel nodig om betalend member te zijn om te zien wie door middel van een knipoog met jou zelf heeft geflirt.


Gebruiksgemak: Is de datingsite prettig in gebruik?

blankblank

Ondanks het grote aantal functies is Novamora makkelijk in het gebruik. Alle schermen zijn namelijk heel overzichtelijk opgezet zonder onnodige poespas of overbodige informatie. Dat begint al bij het inschrijven, want dankzij de afzonderlijke korte stappen is dat zo makkelijk en prettig mogelijk gemaakt. Aan de zijkanten van de meeste schermen zie je steeds de nieuwste en meest actieve profielen, dus je zult niet zo snel een leuk lid mislopen. Verder werken alle functies gewoon zoals je zou mogen verwachten en in onze ervaringen laden alle pagina’s ook lekker snel.


Veiligheid

Novamora is een veilige erotisch contactsite omdat je zelf bepaalt wat je met andere leden wilt delen. Het is dus ook verstandig om daar goed over na te blijven denken. Zorg bijvoorbeeld dat je niet herkenbaar op erotische foto’s staat om problemen buiten de site om te voorkomen. De site beschikt natuurlijk ook over een veilig SSL-certificaat om je verbinding met de app en de site te beschermen tegen luistervinken. Dat is een extra veilig certificaat op naam, zodat je zeker weet dat je echt met Novamora bent verbonden. Novamora beschikt helaas niet over keurmerken waaraan je zou kunnen zien dat het om een betrouwbare datingsite gaat, maar die worden nu eenmaal niet snel uitgereikt aan erotisch getinte websites.

Extra veiligheidsmaatregelen

Wanneer je door een bepaald profiel wordt lastiggevallen kun je dat lid zelf blokkeren. Doe dit door op het profiel te klikken op de knop met de drie stippen onder elkaar. Er verschijnt dan een menu met twee opties. Door op Blokkeer te klikken wordt het profiel voor je verborgen en kan er ook geen contact meer plaats vinden. Als je vindt dat de redactie ook naar dit lid moet kijken, dan kun je op Rapporteer misbruik klikken. Het profiel wordt dan ter controle bij de redactie gemeld. Je kunt dan een reden selecteren en eventueel ook wat typen over je persoonlijke ervaringen met de persoon in kwestie.

Privacy

Vanwege het spannende karakter van Novamora wordt op het platform veel aandacht geschonken aan de privacy van de gebruikers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een volledig anoniem profiel aan te maken. Daar staat tegenover dat het bedrijf er geen geheim van maakt dat je gegevens ook gebruikt worden om je commerciële aanbiedingen te kunnen doen. Niet alleen van de site zelf, maar ook van samenwerkende partners. Als je dat niet wilt kun je jezelf er wel voor afmelden via de klantenservice. Tot slot blijven profielgegevens na het uitschrijven nog minimaal 180 dagen bewaard op de servers, dus jezelf direct helemaal uitschrijven is niet mogelijk.

Profiel ook op partnersites

blank

Wanneer je zelf je instellingen niet aanpast wordt jouw profiel standaard ook getoond op partnersites van Novamora. De site is namelijk onderdeel van een groot netwerk vergelijkbare romantische dan wel erotische datingplatforms. Ook daar ben je standaard zichtbaar met jouw profiel, tenzij je het uitschakelt. Ga daarvoor via de menuknop rechtsboven in het scherm naar Account en klik op het tabblad Partnersites. Daar kun je het vinkje weghalen om te zorgen dat je echt alleen op Novamora te zien bent.

Is Novamora veilig om te gebruiken?

Zolang je jezelf goed blijft realiseren dat je altijd voorzichtig moet zijn op internet is Novamora wat ons betreft veilig om te gebruiken. Je bepaalt helemaal zelf welke informatie andere leden van jou te weten komen. Wanneer je dat slim aanpakt hoeft er nooit iemand te weten wie er achter je profiel schuilgaat als jij dat niet wilt.

Wanneer je het slim aanpakt hoeft iemand alleen wanneer je echt met elkaar gaat daten te weten wie je bent. Profielen worden bovendien handmatig gecontroleerd, dus de kans dat je met spammers of oplichters te maken krijgt is kleiner dan op veel vergelijkbare sites. Wel goed om te weten voor gebonden mensen is dat Novamora geen paniekknop zoals concurrent Victoria Milan die wel heeft. Je kunt dus niet met een druk op een altijd zichtbare knop direct uitloggen en naar een neutrale site gestuurd worden.


Novamora App

Helaas is er geen losse app beschikbaar voor Novamora. Je zult Novamora dus niet tegenkomen in de Play Store van Google of de Apple App Store. De datingsite is echter prima bruikbaar op mobiele telefoons. Open je browser en ga naar Novamora.nl. Je zult meteen zien dat de site ook op de mobiele telefoon de juiste verhoudingen heeft.

Je kun je aanmelden met je bestaande gegevens. Eenmaal ingelogd zul je merken dat alle functies die je in de browser op je computer hebt ook zonder problemen via de smartphone te gebruiken zijn. Kortom, je kunt de mobiele versie van de site prima onderweg gebruiken om met je bestaande contacten te blijven chatten of nieuwe profielen te ontdekken.


Novamora kosten

Heb je inmiddels wel interesse gekregen in Novamora? Dan kun je hier ook alvast lezen welke kosten er gepaard gaan met het gebruik van de site.

Is Novamora gratis? Wat kun je met een gratis account?

Nocamora is niet volledig gratis. Met een gratis profiel kun je weliswaar een eigen profiel aanmaken en de profielen van andere leden bekijken, maar er zijn ook veel belangrijke functies die met een gratis profiel nog voor je verborgen blijven. Je kunt alleen wanneer je een zogenaamd VIP lidmaatschap aanschaft bijvoorbeeld berichtjes lezen en versturen, alle foto’s op een profiel bekijken, op trefwoord en met uitgebreide wensen zoeken naar profielen, zien wie er op je profiel zijn geweest, zien met wie je een match hebt en de FotoZapper zonder restricties gebruiken.

Is Novamora duur?

Wanneer je Novamora als VIP wilt gaan gebruiken vallen de kosten daarvan wat ons betreft wel mee. Een maand lang onbeperkt van alle functies gebruik maken kost amper 25 euro en bij een langer lidmaatschap wordt het alleen nog maar voordeliger. Dit zijn op dit moment de bij ons bekende prijzen:

 • VIP zijn voor 1 maand kost 24,99.
 • VIP zijn voor 2 maanden kost 19,99 per maand.
 • VIP zijn voor 4 maanden kost 14,99 per maand.

Is Novamora het geld waard?

Zoals we al aangaven zijn de kosten van Novamora niet echt schrikbarend te noemen. Je kunt voor een eerlijke en vooral duidelijke prijs zonder verborgen kosten op zoek gaan in het uitgebreide ledenbestand met kwalitatieve profielen van gelijkgestemde spannende stellen, singles en gebonden mensen. Wat ons betreft kan Novamora het geld waard zijn, mits je inderdaad actief op zoek kunt naar leuke mensen en de juiste profielen weet te vinden. Zelf enthousiast op zoek gaan is dus wel een voorwaarde voor succes.

Betaalmogelijkheden

blank

Je kunt bij Novamora gebruik maken van diverse betaalmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het bedrag via een directe iDeal betaling te voldoen. Een creditcard gebruiken is daarnaast geen enkel probleem. Wil je een handmatige bankoverschrijving doen of het verschuldigde bedrag zelfs cash opsturen? Dat is ook mogelijk. Plaats een vinkje bij Toon alle beschikbare betaalmethoden om die opties te zien te krijgen en kies wat je voorkeur heeft.


Klantenservice

Hoe eenvoudig in het gebruik de site van Novamora ook is, soms zal het nodig zijn om met de klantenservice in contact te komen. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Gegevens en bereikbaarheid

Novamora is een website van Novamora B.V, bij de Kamer van Koophandel ingeschreven met nummer 67870910. De adresgegevens van het bedrijf zijn:

Kerkenbos 1057c
6546 BB Nijmegen.

Er zijn geen contactgegevens bekend waar je naartoe kunt bellen of mailen. De enige manier om met de klantenservice in contact te komen is daarom via het contactformulier op de site. Dit kun je openen met de link Reactieformulier onderaan de pagina. Daar kun je al je gegevens invullen, een onderwerp kiezen en je bericht typen. Je ontvangt dan een reactie via e-mail.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Wanneer je jouw account en profiel bij Novamora op wilt zeggen kun je dat zelf doen. Ga via je persoonlijk profielmenu rechtsboven in het scherm naar de pagina Account. Daar vind je in het tabblad Uitschrijven de mogelijkheid om je profiel van de site te laten verwijderen. Kies de reden dat je weg wilt gaan van de site uit de lijst en voer je wachtwoord in. Door op Nu uitschrijven te klikken is je profiel meteen niet meer vindbaar.


Conclusie

Novamora is een actieve datingsite waar je als avontuurlijke man, vrouw of stel op zoek kunt naar gelijkgestemde mensen voor een spannend afspraakje of gewoon alleen een opwindende flirt. De site houdt er goed rekening mee dat veel mensen anoniem willen daten en biedt daar dus alle ruimte voor. Daarnaast vallen de kosten van een onbeperkt lidmaatschap heel erg mee, je krijgt er toegang mee tot een aantal handige hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het zoeken naar de vele leuke leden en om met ze in contact te komen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Geheel anoniem profiel toegestaan.
 • Profielen ontdekken met trefwoorden.
 • Snel swipen met de FotoZapper.
Minpunten:
 • Geen paniekknop aanwezig.
 • Standaard vindbaar op partnersites
Ga naar Novamora.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen NovaMora

Ervaring geschreven door L Kaya
17 mei 2021
Novamora

Ik vind het vooral wel lekker dat er ook sites bestaan waar je gewoon eerlijk kan zijn over wat je wil. Het is namelijk bij Novamora dat iedereen voor hetzelfde komt. Dat scheelt veel ongemakkelijk gedoe met de hopeloze mensen die denken dat je na twee leuke chats direct met ze wilt trouwen. Dat is namelijk helemaal niet wat ik zoek. Gelukkig weet ik nu dat ik niet de enige ben. Novamora kost me wel wat, maar dan krijg je daar ook iets voor terug. Daarom vind ik het niet erg om er gewoon een abonnement af te sluiten. Ik heb het al een paar keer verlengd ook.

Ervaring geschreven door Esther
8 februari 2021
Tevreden

Ik ben al langere tijd lid van NovaMora, vooral omdat het goed bevalt natuurlijk. Ik vind het wel zo fijn wanneer iedereen weet wat de bedoeling is. Op de meer normale datingsites is het natuurlijk zo dat er veel mensen zijn die op zoek zijn naar liefde. Dat is niet wat ik zoek, dus daar heb ik dan ook liever een andere website voor, zoals Nova. Daar kan je wel gewoon lekker ondeugend zijn. Bovendien kan je ook lekker kieskeurig zijn. Dat is ook wel zo fijn. Ik heb nu al met verschillende mensen dates gehad en het is eigenlijk altijd wel goed bevallen. Dit is echt een site van goede kwaliteit te noemen.

Ervaring geschreven door Alice
4 november 2020
Positieve ervaring

Als je een datingsite zoekt waar in ieder geval wordt gedaan wat er beloofd wordt, dan moet je voor Novamora kiezen. Er zijn zeer veel sites op internet en de ene maakt het nog mooier dan de andere. Die beloftes zijn helemaal niet waar te maken, wanneer daar het publiek niet voor is. Bij Novamora wil iedereen hetzelfde, dus is je kans ook veel groter.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling NovaMora

Website www.novamora.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Novamora.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies