Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

SeniorenGeluk review & ervaringen

SeniorenGeluk
Ga naar Seniorengeluk.nl

Onze expert over SeniorenGeluk:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Seniorengeluk is een datingwebsite met ouderen als doelgroep. Vanaf 45 jaar is iedereen welkom om zich aan te sluiten en op zoek te gaan naar gezelschap, activiteiten of romantiek. De site heeft sterke punten om de 50plusser te overtuigen: lage prijzen, een gedeeld ledenbestand en een focus op gebruiksgemak. Is het ook wat voor jou? Lees het hier.

Waarom kies je voor SeniorenGeluk?
 • Gedeelde ledenbasis van andere datingsites
 • Nadruk op overzichtelijkheid
 • Weinig prikkels
 • Lage prijzen
Ga naar Seniorengeluk.nl

Inschrijven

Als eerste ga je naar Seniorengeluk.nl om een account aan te maken met je e-mailadres. Dan geef je een wachtwoord op dat bevestigd moet worden via een mailtje dat je toegestuurd wordt.

blank

Je hoeft slechts minimale informatie op te geven om je profiel te kunnen gebruiken. Enkele gegevens zijn verplicht om in te vullen, bijvoorbeeld of je kinderen hebt (en zo ja, hoeveel). Daarnaast moet je een paar dingen aangeven over je leefstijl, zoals of je rookt en wat je gewoontes zijn. Je kunt vreemd genoeg niet een opleidingsniveau boven HBO aangeven. Daarna kun je invoeren waar je woont. Dat doe je door je locatie aan te klikken op een Google landkaart. Het inschrijfproces is mooi weergegeven en soepel in gebruik.

blank

Bij het overzicht krijg je een simpele lay-out te zien, compleet met inzichtelijk stappenplan van wat je nog moet doen om je profiel te kunnen gebruiken. Ook hier is alles weergegeven in rustige kleuren en vormen. Het overzicht lijkt gemaakt te zijn om het gebruik ervan vooral simpel te houden. De site is duidelijk bedoeld voor mensen die zich niet thuis voelen in de online datingwereld.

Het overzicht houdt live bij wat er om je heen gebeurt. Nieuwe foto’s van gebruikers, nieuwtjes en pushberichten krijg je hier te zien in een soort collage. Soms zitten er ook aanbiedingen tussen, maar niet zoveel dat het storend wordt.

blank

Nadat je de verplichte informatie hebt opgegeven kun je van start, maar dan heb je wel erg weinig informatie in je profiel staan. Het is beter om de rest van je gegevens nog even bij te werken voordat je begint te zoeken. Als je je profiel bij wil schaven moet je via het menu rechtsboven naar je gegevens navigeren. Daar is je informatie verdeeld over meerdere pagina’s. Als je foto’s wilt toevoegen, meer over jezelf wil vertellen of je zoekinstellingen wil afstellen kan dat allemaal hier. De website verdeelt graag zoveel mogelijk functies over aparte pagina’s en hokjes. Je hoeft dus geen pagina’s helemaal door te lezen om te vinden wat je zoekt.


Hoe ontmoet je mensen via Seniorengeluk?

Vaak gebruiken datingwebsites een combinatie van functies zoals een zoekalgoritme. Dat kan soms een stortvloed aan knoppen met zich meebrengen. Seniorengeluk doet daar gelukkig niet aan mee. Er zijn eigenlijk maar twee manieren waarop je andere gebruikers kun benaderen (maar meerdere onderdelen om je daarmee te helpen). Dat zijn de zoekfunctie en de Fotozapper.

Zoeken

Vrijwel iedereen die al een keer een account heeft aangemaakt op een datingsite heeft al eens een zoekfunctie van dichtbij gezien. Je geeft aan waar een partner volgens jou aan moet voldoen en drukt op zoeken. Daarna bekijk je de profielen die jou worden aangereikt door de site. Die kun je vervolgens berichten sturen om uit te nodigen voor een gesprek.

blank

Seniorengeluk doet alles hetzelfde, maar met een belangrijk verschil. Gratis gebruikers kunnen namelijk alleen op brede criteria zoeken zoals geslacht, leeftijd en land. Met de betaalde en uitgebreidere versie kun je ook lengte, gewicht en opleiding instellen bijvoorbeeld. Je kunt zelfs zover gaan als de kleur ogen die je partner moet hebben. Als gratis gebruiker krijg je dus lang niet alles mee dat Seniorengeluk je kan bieden.

blank

Met een betaald abonnement kun je ook zoeken op profielnaam en zelfs op trefwoord. Toch zijn dit uiteindelijk details. Je zal genoeg hebben aan de bredere zoekcriteria als je net begint.

Hoe ziet een profiel eruit?

De profielen die verschijnen in je lijst bezoek je met een muisklik. Niet alle profielen zijn even uitgewerkt, maar de meesten hebben in ieder geval een profielfoto en een kleine beschrijving. Iedereen heeft een limiet van tien foto’s bij zijn of haar profiel, dus je kunt flink uitbreiden als je wil. Veel gebruikers houden het echter bij een stuk of vier. De extra foto’s zijn slechts te zien als je betaalt.

blank

De beschrijvingen zijn vaak meerkeuzevelden of erg beknopte beschrijvingen. Die kunnen gaan over fysieke kenmerken, leefstijl, opleiding en woonsituatie. Vanuit iemands profiel kun je berichtjes en likes sturen en iemand aan je favorieten toevoegen. Je kunt ook de profielfoto uitvergroten.

Dan is er nog de tweede manier om gebruikers te ontmoeten, via de zogenaamde Fotozapper.

Fotozapper

Deze functie is steeds vaker te vinden op datingsites en doet denken aan datingapps als Tinder. Je krijgt een reeks profielfoto’s te zien, alleen voorzien van namen. Deze kun je een Knipoog (ofwel een like) toesturen waarna je met elkaar kunt praten. Je kunt ze ook wegdrukken als je liever je likes bewaart voor andere gebruikers.

blank

Je hebt wel een profielfoto nodig om mee te doen. Als je liever anoniem en zonder profielfoto wil blijven kun je dus niet meedoen. Daarnaast heb je een betaald abonnement nodig.


Wat voor singles vind je op Seniorengeluk?

Je moet minstens 45 jaar oud zijn om de site te kunnen gebruiken. Daarbuiten liggen de gebruikers redelijk uit elkaar, want op andere criteria wordt niet gelet.

Ook al heeft de site niet overdreven veel leden, je kunt erg veel soorten mensen tegenkomen. Wanneer je zoekt krijg je namelijk de gehele ledenbasis te zien van Safe Dating Networks. Dat is een organisatie die de ledenbestanden van meerdere datingsites aan elkaar koppelt. Als je het niet fijn vindt dat jouw profiel ook elders te zien is kun je dat ook weer uitzetten bij je instellingen.


Functies

Een overzicht van wat je nog meer kunt op deze datingsite:

Berichten

Het scherm met je contacten en lopende gesprekken vind je bij Berichten. Je kunt ook je gespreksgeschiedenis terugkijken als je dat wil. Ga daarvoor naar de knop rechtsboven in de balk van het chatscherm.

blank

Knipogen

Uiteraard kun je profielen een like sturen. Dat heet op SeniorenGeluk een Knipoog.

Je kunt een profiel liken door op een profiel te klikken en op de smiley te drukken. Deze gebruiker komt te staan onder je contacten en krijgt een melding van je Knipoog. Het is eigenlijk een informele manier om hallo te zeggen zonder iets te hoeven typen. Uiteraard is een echt bericht persoonlijker, maar met likes kun je veel contacten aanspreken in korte tijd.

Favorieten

Er is ook een Favorietenfunctie. Hiermee kun je profielen opslaan in je contactenlijst zonder ze aan te hoeven spreken. Zo kun je ze snel terugvinden in een lange contactenlijst. Hoewel je gratis favorieten kan toevoegen moet je betalen om in te zien wie jou tot favoriet heeft gemaakt. Er is ook een zoektool om profielen te rangschikken naar wens, zoals bijvoorbeeld leeftijd.

blank

Laatst online, Nieuwe deelnemers, Nieuwste foto’s

Onder het Contactentabblad zie je drie categorieën staan: Laatst online, Nieuwe deelnemers en Nieuwste foto’s.

Deze functies staan apart van elkaar maar hebben een sterke overlap. Alle drie dienen ze namelijk als een prikbord voor updates. Ze zijn opgedeeld in tabbladen bij Contacten, maar ook te vinden in de zijbalk op iedere pagina. Als je erop klikt word je naar het Contactentabblad geleid. De namen zeggen al precies waar ze voor dienen: Laatst online geeft weer wie kortgeleden ingelogd was en misschien nog beschikbaar is voor een praatje. Nieuwe deelnemers geeft de nieuwste gebruikers weer. Nieuwste foto’s geeft updates over de foto’s van alle gebruikers op de site.

Het tabblad is vooral handig wanneer je al een tijdje gebruik maakt van de site en de meeste mensen al gezien hebt. Je kunt ook de updates in de gaten houden voor nieuwe meldingen en gebeurtenissen.

Bezoekers & Bezocht

Bezoekers zijn mensen die je profiel hebben doorgekeken. Het is mogelijk dat die geen berichtje sturen, zelfs als ze je interessant vinden. Bij Bezoekers kun je zien wie dat zijn en zelf op ze afstappen als je dat wil. Je moet een VIP abonnement hebben om gebruik te maken van deze functie.

blank


Gebruiksgemak

De website lijkt geoptimaliseerd te zijn voor gebruik door senioren. De indeling is rustig, er zijn weinig pop-ups of bewegende beelden, er is een minimum aan foto’s en icoontjes en vrijwel alle knoppen zijn opgedeeld in overzichtelijke vakjes. Zelfs het lettertype is overal hetzelfde. Iemand die misschien nog nooit met een datingsite heeft gewerkt zal hier dus makkelijker zijn of haar weg vinden dan op een andere datingsite. Het nadeel is dat voor ervaren gebruikers de site al gauw saai aan kan voelen.

Soms even zoeken

Ook al is de site gemaakt voor nieuwkomers in de online datingwereld, soms voelen de knoppen wat lukraak verspreid. Zo zijn de functies Laatst online, Nieuwe deelnemers en Nieuwste foto’s verdeeld over beide kanten van het gebruikersscherm, op verschillende hoogtes. Dat terwijl ze onderdeel zijn van hetzelfde tabblad. Af en toe is de indeling dus alsnog onduidelijk, maar dit komt niet vaak voor.

Gebruikerstips

Mocht je meer gebruikerstips willen kun je daarvoor naar de balk onderin. Bij Wetenswaardig lees je niet alleen succesverhalen van eerdere gebruikers, maar ook datingtips en weetjes. Daarnaast staan hier links naar de FAQ en het contactformulier voor de klantenservice.


Veiligheid

Amazing Bits B.V. is het moederbedrijf van Seniorengeluk en regelt de programma’s voor de site. Betalingen lopen via een externe betalingsprovider. Dit zijn CM.com, Buckaroo en Payments BV. Deze particulieren zijn gespecialiseerd in het verzorgen van online transacties. Over de rest van de veiligheidsprogramma’s en maatregelen is weinig bekend.

Je eigen veiligheid blijf je natuurlijk in de hand houden. Het is ten sterkste aan te raden om geen contactinformatie in je profiel te zetten. Verder is het verstandig om op te letten voor scammers die via nepprofielen gevoelige informatie aan je willen ontfutselen. Je kunt verdachte profielen aangeven bij de helpdesk of blokkeren. Die zie je terug in je contactentabblad.

Seniorengeluk’s privacyverklaring

Ook data worden opgeslagen en verwerkt door Amazing Bits B.V. Ze verkopen jouw data niet door aan derde partijen, maar ze worden wel gebruikt om hun diensten te verbeteren bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er legale partners van Amazing Bits B.V. die je data gebruiken voor commerciële doeleinden.

Om persoonsgegevens op te vangen en te analyseren worden externe partners gebruikt. Een aantal Google diensten verzorgen het delen van informatie via een zogenaamde application programming interface (ofwel een API). Een voorbeeld is het Google Cloud Platform. Ook voor kleinere onderdelen van de site wordt een mengeling aan externe software gebruikt. Het focussen van een foto wordt bijvoorbeeld gedaan via Google Cloud Vision. Er zijn dus best wat externe programma’s actief op Seniorengeluk, maar voornamelijk van zeer betrouwbare partners zoals Google.

Safe Dating Networks

blank

Seniorengeluk is aangesloten bij Safe Dating Networks. Daarom wordt je profiel ook zichtbaar op andere sites die aangesloten zijn bij deze organisatie. Je kunt dit uitschakelen bij je instellingen maar dat betekent dat je ook veel minder profielen zal krijgen in je zoekresultaten. Alsnog is de beveiliging van andere sites die aangesloten zijn bij Safe Dating Networks dus van belang. Tot zover ik kan zien treffen die vergelijkbare beveiligingsmaatregelen. Je data lijken daarom veilig te zijn.

Safe Dating Networks heeft vanwege hun connectie inzage in je data. Ze kunnen die ook gebruiken om aanbiedingen en reclame naar je te sturen. Je kunt daar bezwaar tegen maken als je dat niet lekker zit. Stuur daarvoor een brief of e-mail naar Amazing Bits B.V. of het Seniorengeluk helpdesk. Schrijf daarin je wens om het delen van informatie stop te zetten, evenals waarom je dat wil.

Als je je profiel verwijdert blijven je data nog minstens 180 dagen lang bewaard. Data waarvan de wet eist dat ze langer worden bewaard blijven meestal een jaar bewaard.


Seniorengeluk kosten

Hier is een overzichtje van alle prijzen:

 • 1 maand voor € 19,99
 • 2 maanden voor € 15,99 per maand, gefactureerd in één betaling van 32 euro
 • 4 maanden voor € 11,99 per maand, gefactureerd in één betaling van 48 euro

De prijzen zijn dus aan de lage kant. Je voordeel voor langere abonnementen is redelijk groot, zeker als je het proefabonnement vergelijkt met dat van vier maanden.

blank

Zoals vaak het geval is wordt je abonnement automatisch verlengd nadat je huidige eindigt. Dit kun je uitzetten bij je accountinstellingen. Daarvoor ga je naar Account-status en dan naar Abonnement stoppen.

Wat kun je met een gratis Seniorengeluk account?

Je kunt zonder betaling beperkt berichten en Knipogen sturen, foto’s plaatsen en beperkt foto’s bekijken van andere gebruikers. Daarnaast kun je gebruik maken van de standaard zoekfunctie.

Dat klinkt als veel maar dat is het eigenlijk niet. Omdat je bijvoorbeeld geen berichten kunt lezen die andere gebruikers aan jou sturen kun je niet echt contact leggen.

Wat kun je met een betaald Seniorengeluk account?

Ieder betaald abonnement op Seniorengeluk geeft ‘VIP-toegang.’ Dat wil zeggen dat je van alle functies gebruik kunt maken. Er zit dus geen verschil tussen de abonnementen behalve de duur en de prijzen.

Met een betaald abonnement kun je de Fotozapper en uitgebreide zoekfunctie gebruiken, kun je berichten ongelimiteerd sturen en lezen, alle foto’s bekijken, bezoekers inzien en zoeken op trefwoorden.

blank

Is Seniorengeluk het geld waard?

Seniorengeluk is geen hoogvlieger, maar de prijzen compenseren daarvoor. Om die reden is de site zeker de moeite waard om te proberen. De rustige interface en overzichtelijkheid zullen vooral de casual gebruiker aanspreken.

Betaalmogelijkheden

De betaalmogelijkheden zijn vrij ruim, zeker voor een kleinere datingsite. Je kunt terecht met iDeal, creditcard, bankoverschrijving en zelfs met contante betalingen.


Klantenservice

Er is alleen een contactformulier beschikbaar. Een pluspunt is dat het formulier en de FAQ op aparte pagina’s staan. Je hoeft dus niet alle veelgestelde vragen door te ploegen om een mail te kunnen versturen naar de helpdesk. Je kunt je probleem aangeven op een meerkeuzelijst en zelf het bericht typen.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Als je een gratis abonnement hebt kun je meteen uitschrijven. Bij een lopend betaald abonnement moet je eerst je betaling stopzetten, anders wordt die automatisch verlengd. Je kunt je profiel ook tijdelijk verbergen als je nog niet zeker weet of je terug wil komen.

Als je VIP-toegang hebt aangeschaft ga je eerst naar je accountinstellingen rechtsboven. Bij Account zie je het tabblad Account-status. daar vind je de knop Abonnement stoppen om je keuze te bevestigen. Daarna heb je nog steeds alle restdagen van je abonnement om te gebruiken. Je kunt dus doorgaan tot je abonnement is verlopen wanneer je jezelf uitschrijft.

Het uitschrijven is bijna hetzelfde. Daarvoor ga je naar je accountinstellingen. Daar zie je het tabblad met Uitschrijven. Je geeft een reden op om jezelf uit te schrijven, voert je wachtwoord in en bevestigt je beslissing. Direct na het uitschrijven is je profiel verwijderd.


Conclusie

Een rustige datingsite die nieuwe 50plus gebruikers uitnodigt om de sprong te wagen naar de online datingwereld. Seniorengeluk is een goede datingsite om kennis te maken met de online datingwereld. Verwacht niet te veel van deze bescheiden site en hij zal niet teleurstellen. De rustige lay-out, verscheidenheid aan opties en lage prijzen maken het een goede keuze voor de 50plus beginner.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gedeelde ledenbasis van andere datingsites
 • Nadruk op overzichtelijkheid
 • Weinig prikkels
 • Lage prijzen
Minpunten:
 • Geen appondersteuning
 • Onbekend hoeveel leden eigenlijk zijn aangesloten
 • Geen keurmerken
Ga naar Seniorengeluk.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen SeniorenGeluk

Ervaring geschreven door Thilde70
17 mei 2021
Gelukkig over het totaalplaatje

Als oudere vrouw denk je misschien dat je niet opnieuw aan een relatie moet beginnen. Maar na een tijd gaat het toch kriebelen. Dat gebeurde mij ook. Gelukkig kon mijn dochter me helpen met het maken van een profiel op Senioren Geluk. Daar vind je gewoon fijne mensen waar je ook gewon een leuk praatje mee kan maken. Soms zit er ook meer in. Ik vind het fijn dat de abonnementen niet duur zijn. Ik vind het minder fijn dat er nepprofielen tussen zitten. Daar moet de organisatie wel beter op letten. Dit scheelt veel gedoe met rare mannen en jonge jongetjes.

Ervaring geschreven door Edward
18 januari 2021
Eindelijk weer daten

Ik dacht eigenlijk dat mijn tijd voorbij was en dat ik nooit meer een nieuwe liefde zou ontdekken. Toch heb ik me op Seniorengeluk ingeschreven. Door de overzichtelijkheid voelde dat gelijk goed. De vrouwen zijn er wel wat terughoudend, maar dat is eigenlijk ook wel te begrijpen natuurlijk. Dat ik uiteindelijk toch nog een nieuwe liefde heb mogen vinden is natuurlijk het grootste geluk wat ik me maar kon wensen. Omdat zij ook volwassen kinderen heeft, kunnen we het allemaal gewoon op onze eigen manier en ons eigen tempo doen. Dat is natuurlijk ideaal. De wereld is er in ieder geval flink leuker op geworden.

Ervaring geschreven door Edith
18 januari 2021
Geluk vinden?

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens op zoek zou gaan naar een nieuwe liefde op internet. Op aandringen van mijn kinderen toch maar gedaan. Maar dan wel op een plek waar ik het gevoel had dat ik er mensen zoals ik kon tegenkomen. Die plek werd Seniorengeluk. Niet alleen vanwege de naam. Ook het gebruiksgemak vind ik erg belangrijk. Daarnaast komt iedereen oprecht en eerlijk over. We zijn allemaal wat ouder, dus niemand hoeft toneel te spelen. Iedereen heeft wel wat meegemaakt of een krasje opgelopen door de jaren heen. Dat maakt deze plek ook zo’n verademing. Ik ben nu al enkele weken met een vaste heer aan het daten. Dat voelt goed. Hopelijk komt er meer uit.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling SeniorenGeluk

Website www.seniorengeluk.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Seniorengeluk.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies