Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Slangen Reizen review & ervaringen

Slangen Reizen
Ga naar Slangenreizen.nl

Onze expert over Slangen Reizen:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Als je op zoek bent naar een busreis voor jezelf, met je partner of in een groep, dan kom je terecht bij Slangen Reizen. Hier vind je diverse stedentrips naar plaatsen in Europa. In deze review leggen we je uit hoe dit allemaal in elkaar steekt en of de prijzen zich verhouden tot andere reisorganisaties. Daarnaast lichten we toe welke verzekeringen je wel en niet nodig hebt en wat er allemaal bij je boeking is inbegrepen.

Waarom kies je voor Slangen Reizen?
 • Relatief goedkope basisprijzen
 • SGR lid
 • Solo-, duo- en groepsreizen
 • Veel verschillende contactmogelijkheden
 • Uitgebreide FAQ-lijst
Ga naar Slangenreizen.nl

Is Slangen Reizen een betrouwbare reisaanbieder?

Slangen Reizen ontvangt grotendeels positieve reacties, met hier en daar wat mindere reacties (zie hieronder). Over het algemeen is het veilig om een reis te boeken via deze aanbieder. Vooral busreizen doen het goed en stedentrips ontvangen de betere reviews. Slangen Reizen doet nog niet zo lang aan vliegreizen, waardoor daarover nog niet echt een duidelijk beeld kan worden geschetst. Slangen Reizen is aangesloten bij het SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht het bedrijf failliet gaan, staat de SGR garant voor jouw vooruitbetaalde reiskosten. Op basis daarvan boek je relatief veilig een reis bij Slangen Reizen.


Slangen Reizen in het kort

blank

Slangenreizen is een jonge touroperator die voordelige reizen aanbiedt. In het bijzonder bieden ze stedentrips, excursies en dagtochten aan. Slangen Reizen werkt daarin samen met touringcarbedrijven om iedereen een aangename reis te bezorgen. Deze touringcarbedrijven zijn voorzien van diverse keurmerken. Ook is deze touroperator aangesloten bij het ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen). Dit verbond hanteert strenge regels, welke de reis kwaliteit van de reiziger tegemoetkomen. Van origine is Slangen Reizen afkomstig uit Eich, Zwitserland. Het Nederlandse kantoor vind je in het pittoreske Bocholtz, Limburg.


Klantenservice Slangen Reizen

blank

Slangenreizen biedt verschillende contactmogelijkheden aan om vragen of klachten te beantwoorden. Deze lichten we graag voor je uit, zodat je weet waar je aan toe bent:

Bereikbaarheid

Telefonisch is Slangen Reizen bereikbaar op een zakelijk nummer volgens lokaal tarief: 085 00 63 700. Daarop zijn zij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 – 17:00. Daarnaast ben je vrij om een mailtje te sturen naar contact@slangenreizen.nl. Deze wordt beantwoord zodra er iemand voor je beschikbaar is.

Via de contactpagina heb je ook de mogelijkheid om een belverzoek aan te vragen. Vul je telefoonnummer in en een werknemer belt jouw terug, handig om telefoonkosten te ontlopen. Heb je angst om te bellen, maar toch vragen? Slangen Reizen biedt de mogelijkheid om contact op te nemen via WhatsApp. Stel je vraag aan het genoteerde 06-nummer op de website en wacht rustig af. Dit is ook mogelijk via een chatsysteem op de homepagina van de website.

Hoe werkt omboeken?

Je wilt graag je reis omboeken, maar hoe gaat dat precies bij Slangen Reizen? Een direct mogelijkheid om zelf een omboeking te regelen is er niet. Dit gaat via een contactmogelijkheid op de bovengenoemde manieren. Wel geeft de veelgestelde vragen pagina aan dat er kosten voor in rekening gebracht kunnen worden. Dit is afhankelijk van de aard van de wijziging. Neem zelf contact op, stel je vraag rondom de wijziging van je reis en je ontvangt een (passend) antwoord.

Hoe werkt annuleren?

Volgens Slangen Reizen is het niet mogelijk om een vliegreis kosteloos te annuleren. Als een of meerdere personen de reis niet kunnen voortzetten, worden alsnog 100% van de kosten in rekening gebracht. Slangen Reizen adviseert iedereen een annuleringsverzekering af te nemen voor de reis. Een annulering regel je altijd door zelf contact te zoeken met de klantenservice van de website, maar de kans is aannemelijk dat je lang niet al je geld terugkrijgt. Dit dien je dan zelf via je annuleringsverzekering te regelen, mits je daarvoor een legitieme reden hebt.

Wat te doen bij klachten?

blank

Lang niet alles loopt altijd vlekkeloos. Of het nu gaat om een nare vlucht, een smerig hotel of verkeerde communicatie vanuit een reisorganisatie. Een klacht omtrent Slangen Reizen dien je in per mail op reiservaring@slangenreizen.nl of per post. Deze klacht dien je binnen twee maanden na afloop van de reis door te geven, daarna worden deze niet meer behandeld. Binnen vier weken na ontvangst van je klacht mag je een reactie ontvangen. Mocht je nog geen reactie hebben ontvangen? Mag je dit altijd doen bij het ANVR, omdat Slangen Reizen daarbij is aangesloten.

Vaak is het zo dat de reisorganisatie, in dit geval Slangen Reizen, bij een klacht de vraag uitzet naar de betreffende luchtvaartmaatschappij, touringcarbedrijf of hotel. Indien je er via Slangen Reizen niet uitkomt of vind dat je te lang moet wachten op antwoord, heb je ook altijd de mogelijkheid om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende organisatie. Op die manier ben je in de meeste gevallen sneller voorzien van je antwoord.

SGR lidmaatschap en faillissement

blank

Je staat te popelen om op vakantie te gaan, maar plots gaat je reisaanbieder failliet. Geen ondenkbare gedachte. In dergelijke situaties wil je daar natuurlijk niet de dupe van zijn. Gelukkig hoef je je bij Slangen Reizen niet direct zorgen te maken dat je reis niet doorgaat of dat je geld verloren gaat. Slangen Reizen is aangesloten bij het SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. In het geval van een faillissement staat de SGR garant voor jouw vooruitbetaalde reissom. De meeste reizen worden in deze situatie daardoor gewoon doorgezet. Indien dit alsnog niet mogelijk is, ontvang je netjes het betaalde bedrag weer terug. Wel gaat dan je langverwachte vakantie verloren, waarvoor je een andere reisorganisatie moet zoeken.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Slangen Reizen geeft aan dat ze reizen aanbieden tegen relatief voordelige prijzen. In principe hebben ze daar op de basisprijs wel gelijk in. Deze is gelijk aan of iets goedkoper dan andere reisaanbieders op verschillende soorten reizen. Punt is wel dat Slangen Reizen werkt met ‘vanaf’ prijzen, waarbij er vaak nog wel extra’s bovenop komen.

Verborgen kosten

blank

Pak je een willekeurige busreis onder de categorie ‘stedentrips’ bij Slangen Reizen, dan staat er een mooie basisprijs voor de reis. Zodra je deze busreis aanklikt komen er automatisch €15,- reserveringskosten bovenop. Daarnaast rekent Slangen Reizen direct ook een heffing voor het calamiteitenfonds van €2,50. Vervolgens zijn de beschikbare reisdata vrij specifiek en relatief beperkt, met soms maar tien opties in de komende twaalf maanden. Dit zijn niet de enige verborgen reiskosten. Dit zijn er nog een paar:

Toeslag opstapplaats

Vrijwel overal stap je probleemloos op de bus na je geboekte reis. Tenzij je uit het Noorden van Nederland komt. Betaal je €12,50 extra toeslag per persoon voor je opstapplaats (Heerenveen, Leeuwarden en Groningen). Alle andere opstapplaatsen bevatten geen extra toeslag.

Naast elkaar zitten

Als je een lange busreis voor de boeg hebt, wil je graag naast de persoon zitten waarmee je op vakantie gaat. Om er zeker van te zijn dat je ‘gegarandeerd’ naast elkaar zit, betaal je een toeslag van €7,- per persoon extra. Wil je helemaal zelf bepalen op welke stoel je in de bus komt te zitten? Betaal je ook rustig €15,- per persoon extra aan toeslag. Ga je met z’n tweeën op reis en wil je per se op de voorste twee stoelen naast elkaar zitten? Betaal je €44,- meer dan normaal.

Extra servicekosten

Voor €3,- extra per geboekte groep, niet per persoon, ontvang je extra service. Dit houdt in dat er tot een week van te voren een omboeking gedaan kan worden. Persoonsgegevens kunnen tot een dag voor vertrek worden aangepast. Heb je dit vinkje niet aanstaan tijdens het boeken? Dan is geen van deze opties mogelijk.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Reizen is niet gratis. Zodra je je boeking afrond, moet je het verschuldigde bedrag betalen aan de reisorganisatie. Bij Slangen Reizen betaal je zonder extra kosten via iDeal. Via PayPal rekent Slangen Reizen een extra bedrag van 3% op de totaalprijs. Voor American Express is dit 4%. Mastercard en Visa daarentegen hebben een meerprijs van maar 1%. Dit bedrag dien je direct bij de boeking volledig te betalen, ongeacht de betaalwijze.


Account mogelijkheden & voordelen bij Slangen Reizen

Bij Slangen Reizen is het mogelijk om een account aan te maken. Op dit account regel jij je boekingen en houd je je geboekte reizen bij. Zodra je een boeking doet zie je een optie ‘promotiecode invoeren’. Deze promotiecodes vind je met een beetje zoek en speurwerk wel op Google. Deze kortingen variëren van geen reserveringskosten tot 10% korting per boeking. Aan jou om te bepalen welke je het meest interessant vindt.


Reisaanbod

Op Slangen Reizen vind je een verscheidenheid van verschillende soorten reizen. Veel reizen worden uitgevoerd met de bus, maar je vindt ook vliegreizen. Naast solo en duo-reizen, vind je ook de mogelijkheid tot groepsreizen terug.

Stedentrips

Ga alleen, samen of met een groep op stedentrip. De bestemmingen variëren van omringende buurlanden tot Spanje en de Balkan. Stedentrips buiten Europa vind je niet terug bij Slangen Reizen.

Kerstshoppen en nieuwjaarsreizen

Altijd al eens een kerstmarkt willen bezoeken? Speciaal daarvoor biedt Slangen Reizen ook trips aan naar diverse kerstmarkten. Dit gaat veelal om kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland. Vervoer is op dezelfde dag heen en terug. Wil je liever een bliksembezoek naar een gewenste stad om het nieuwe jaar in te luiden? Ook dat kan bij Slangen Reizen voor een of twee dagen per reis.

Disneyland Parijs

Slangen Reizen biedt ook reizen naar Disneyland Parijs aan, inclusief toegangsticket voor het park. Een reis naar Disneyland boek je minimaal een dag tot vier dagen in totaal, per persoon. Kinderen tot 11 jaar ontvangen een korting van 7 euro per ticket, per dag. De toegang geldt voor een van de twee parken. Wil je ook naar het andere park? Betaal je €20,- per persoon extra.

Excursiereizen

Wil je op een korte vakantie die op voorhand al voor je is ingevuld met activiteiten? Met een excursiereis bij Slangen Reizen is dit al voor je geregeld. Per reis vind je een ingevuld programma terug, waar je je probleemloos bij aansluit. Je bezoekt diverse steden in verschillende landen met mooie bezienswaardigheden.


Is de website gebruiksvriendelijk?

Slangen Reizen heeft een fel roze huisstijl. Buiten deze felle kleur om, is de website relatief gebruiksvriendelijk. Er is een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen om je op voorhand al te helpen. Ook zijn alle reizen onderverdeeld in duidelijke kopjes, waardoor je snel weet waar je moet klikken. Enkel de eerder genoemde extra kosten komen als een duveltje uit een doosje tijdens de reservering van je reis. Dat mag beter vermeld worden op de website.


Verzekeringen

Indien je geen doorlopende reisverzekering hebt, is het verstandig om een tijdelijke reisverzekering af te nemen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar geheel eigen keuze. Een annuleringsverzekering die je bij Slangen Reizen afneemt, wordt verzorgd door Allianz Global Assistance. De meerprijs daarvan is 5,6% op basis van de totale boekingsprijs. Daarop komt nog een extra bedrag van 21% assurantiebelasting. Na het boeken is het niet meer mogelijk om via Slangen Reizen een annuleringsverzekering af te nemen. Elders zelf nog een verzekering afsluiten bij een andere partij mag nog altijd wel.

Wil je een algehele reisverzekering? Ook dit kan je direct tijdens het boeken regelen. Deze reisverzekering loopt ook via Slangen Reizen, maar wordt uitgevoerd door Allianz Global Assistance. In tegenstelling tot de annuleringsverzekering is het nog wel mogelijk om na het boeken een reisverzekering af te sluiten. Voor alle voorwaarden, verwijst Slangen Reizen je door naar de website van Allianz Global Assistance.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Relatief goedkope basisprijzen
 • SGR lid
 • Solo-, duo- en groepsreizen
 • Veel verschillende contactmogelijkheden
 • Uitgebreide FAQ-lijst
Minpunten:
 • Vaak extra kosten
 • Lang wachten op antwoord klachten
 • Bij annuleren meestal geen geld terug
Ga naar Slangenreizen.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Slangen Reizen

Ervaring geschreven door Stacy
26 mei 2021
Met de bus

Het reizen met de bus vind ik veel voordelen hebben. Zo kan je alles veel gemakkelijker plannen. Het is bovendien zo dat je aan veel minder zaken hoeft te denken dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Ook is het fijn wanneer je niet zelf de afstanden met de auto hoeft af te leggen. Dat is ook wel een reden om ervoor te kiezen. Wanneer je al dit soort dingen goed geregeld wilt hebben, dan kan ik je aanraden om met Slangen Reizen op pad te gaan. Ik heb dat zelf ook al twee keer gedaan en beide keren was alles top geregeld. Het enige nadeel is misschien dat het wat minder comfortabel is dan wanneer je voor andere vormen van reizen kiest. Maar dat vind ik maar een klein offer.

Ervaring geschreven door Krystel
29 januari 2021
Eenvoudig

Het boeken gaat hier vooral supergemakkelijk. En als je het niet weet heeft Slangen Reizen gewoon een klantenservice die ook echt te bereiken is en waar de medewerkers je proberen te helpen. Over mijn busreis naar Parijs had ik ook geen klachten. Dat verliep lekker snel en alles was ook in de stad zelf goed verzorgd. Ik was blij met de opgewekte chauffeur. Die had alles de hele tijd goed onder controle. Volgende keer boek ik hier gewoon weer.

Ervaring geschreven door Remco
13 november 2020
Reis naar.. Parijs :)

Gekozen voor een korte reis naar Parijs. Was wel even bang dat het niet door kon gaan vanwege de corona, maar daarover goed op de hoogte gehouden. Uiteindelijk ging het toch gewoon door. Begeleid door goede reisleiders met veel kennis van de stad. Daardoor ook heel veel geleerd. Ook was het fijn dat ze je wezen op de gevaren van de stad. Daardoor eigenlijk zonder zorg opstap geweest. Ook het onderkomen in het hotel was perfect, met een goed bed en lekker eten. Ik ga in de toekomst zeker nog vaker met Slangen Reizen.

Ervaring geschreven door TravelGURU22
15 september 2020
Lange busreis

Lange busreis gedaan met slangenreizen. Uiteraard niet het meest comfortabel, maar wel goed georganiseerd: alles op tijd. Qua prijsstelling goedkoper dan concurrenten en daarom ook hier geboekt. Ik zou in de toekomst wel weer eens boeken bij slangen

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Slangen Reizen

Website www.slangenreizen.nl
Sterren
Ervaringen
76% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Slangenreizen.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies