Tips over online webshops, diensten & producten

Supersaver review & ervaringen

Supersaver
Ga naar Supersaver.nl

Onze expert over Supersaver:

Laatst bijgewerkt: 28 april 2021

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie wilt gaan is het natuurlijk prettig om te weten dat je voor je vliegtickets in elk geval niet teveel hebt betaald. Dan kun je het beste zoveel mogelijk luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken want dat is de beste manier om de voordeligste vliegreis te vinden. Dat vergelijken kan heel goed en overzichtelijk op Supersaver.nl, waar je de beste tickets uiteraard ook meteen kunt boeken.

Waarom kies je voor Supersaver?
  • Tickets van 650+ luchtvaartmaatschappijen
  • Kamers boeken in 300.000+ hotels
  • Soepele omboekregeling
Ga naar Supersaver.nl

Supersaver in het kort

Supersaver is een internationale reisaanbieder die zichzelf met name heeft toegelegd op het aanbieden van goedkope vliegtickets. Je kunt er echter ook terecht voor het reserveren van hotels en huurauto’s. Supersaver biedt veel flexibiliteit, vooral op het gebied van omboeken en annuleren van vliegtickets. Vaak moet je daarvoor wel een toeslag betalen om te garanderen dat in het geval van een calamiteit altijd een voucher of je geld terugkrijgt.

blank


Is Supersaver een betrouwbare reisaanbieder?

Supersaver is aangesloten bij IATA, een internationaal platform voor luchtvaartmaatschappijen en bedrijven die aan de luchtvaart verbonden zijn. IATA stelt daarvoor allerlei richtlijnen op, om de kwaliteit te garanderen in zoveel mogelijk schakels. Supersaver heeft goedkeuring van IATA ontvangen op basis van hun voorwaarden en manier van werken. Je mag er dus vanuit gaan dat je met een betrouwbare reisaanbieder te maken hebt.

SGR en garantie bij faillissement

Supersaver is een internationale reisaanbieder en derhalve ook niet aangesloten bij SGR. Dat betekent dat je niet hoeft te rekenen op een bepaalde vorm van garantie bij een faillissement. Daar staat tegenover dat je hier ook niet zo snel last van zult hebben omdat deze reisaanbieder voornamelijk een tussenpartij is. Je boekt je vliegtickets en hotelkamers via het bedrijf bij de luchtvaartmaatschappij en hotel zelf. Je reis zal zelfs bij een faillissement van Supersaver dus weinig gevolgen voor jou of je reisplannen hebben.


Klantenservice Supersaver

Hier lees je hoe je in contact kunt komen met de klantenservice van Supersaver en hoe het omboeken en annuleren is geregeld.

Bereikbaarheid

Je kunt telefonisch contact opnemen met de klantenservice op het telefoonnummer 020 – 2 623 623 maar hou er wel rekening mee dat de kans groot is dat je daarbij in het Engels te woord zal worden gestaan. Op dit moment lijkt het niet mogelijk om een e-mail te sturen of via een contactformulier op de site een bericht te sturen.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Om kosteloos te kunnen omboeken bij een calamiteit die niet bij jou zit (zoals een pandemie) is het belangrijk dat je minimaal het Flex ticket kiest. Daar betaal je dan wat meer voor, maar het als voordeel dat je zonder kosten een vliegticket kunt wijzigen om wat voor reden dan ook. Dit gebeurt in de vorm van een voucher, die je op een later moment kunt gebruiken om een nieuwe vlucht bij dezelfde maatschappij te boeken. Er wordt wel 30 euro per persoon in rekening gebracht wanneer je van Flex gebruik maakt.

Hoe werkt annuleren?

Annuleren kan alleen wanneer je de annuleringsbescherming hebt gekozen tijdens het boeken. Je kunt dan annuleren op basis van een doktersverklaring wanneer jij of een van je reisgenoten ziek is geworden of een ongeluk heeft gekregen, of wanneer er een sterfgeval is bij een direct familielid. Hou er wel rekening mee dat er een maximale vergoeding is van 2.500 euro per persoon (en 5.000 euro per reis). Er worden ook altijd 45 euro administratiekosten per reiziger in mindering gebracht op het bedrag dat je terugkrijgt.

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je klachten hebt over je reis of de afhandeling daarvan is contact opnemen met de klantenservice eigenlijk het enige dat je kunt doen. Supersaver is namelijk niet aangesloten bij ANVR of een vergelijkbare organisatie en er is dus ook geen onafhankelijke klachtencommissie waar je terecht kunt.


Prijs-kwaliteitverhouding

Wat de prijs-kwaliteitverhouding is van de vliegreis of hotelovernachtingen die je boekt via Supersaver is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van welke vlucht of welk hotel je uiteindelijk kiest. Bij het gedeelte dat deze aanbieder voor zijn rekening neemt (zoeken en boeken) bepaal je dat ook gedeeltelijk zelf, want door de extra Flex of Flex+ ticketopties te selecteren verzeker je jezelf er bijvoorbeeld van dat je heel voordelig kunt omboeken of annuleren. Bovendien heb je met meer dan 650 vliegmaatschappijen en meer dan 300.000 hotels volledig zelf de mogelijkheid om de prijs-kwaliteitverhouding te kiezen.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

Supersaver is heel voordelig, met name vliegtickets kun je hier heel voordelig boeken. Maar dat is zeker geen garantie dat dit voor elk ticket geldt. Het blijft dus altijd goed om een bepaalde vlucht ook op een andere website te zoeken, want het is altijd mogelijk dat je daar nog iets goedkoper uit bent. Let dan natuurlijk wel altijd op de totale prijs en check dat op die website geen verborgen kosten zijn.

Verborgen kosten

De kosten op Supersaver zijn heel duidelijk en je hoeft dus zeker niet bang te zijn voor verborgen kosten. Ook bij het kiezen uit de verschillende tickets (met meer of minder service en flexibiliteit) is precies duidelijk hoeveel meer je voor die optie moet betalen en welke voordelen eraan zijn verbonden. Dat geldt wel voornamelijk voor de vliegreizen, die ook het vaakst worden geboekt bij deze reisaanbieder, want daarbij boek en betaal je direct.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Het is heel eenvoudig om te betalen bij Supersaver want de website ondersteunt iDeal voor alle betalingen. Als je niet met iDeal wilt betalen kun je ook met vrijwel elke creditcard betalen, want behalve Visa en Mastercard worden ook Eurocard en American Express ondersteund. Er is nooit sprake van een aanbetaling, want vliegtickets moeten meteen betaald worden, terwijl hotelkamers eerst alleen maar gereserveerd hoeven te worden met behulp van je creditcard.

blank


Account mogelijkheden & voordelen bij Supersaver

Wanneer je extra goede aanbiedingen wilt ontvangen hoef je daarvoor geen account aan te maken, het is namelijk toereikend om jezelf aan te melden voor de nieuwsbrief. Klik op de knop Nieuwsbrief en voer je e-mailadres in. Als er weer een geweldige deal op de website staat krijg je die dan vanzelf in je mailbox.

blank


Reisaanbod

Bij Supersaver.nl kun je profiteren van een groot aanbod. Hier laten we zien welke reisproducten je er kunt vinden en boeken of reserveren.

Voordelige vliegtickets

De belangrijkste functie van Supersaver is het vinden en boeken van de voordeligste vliegtickets. Dat wordt elk jaar gedaan door meer dan 12 miljoen mensen van over de hele wereld. Klik op Vlucht in de menubalk om meteen een vliegreis te zoeken. Je kunt daarbij kiezen voor een enkele reis, een retourreis of een multicity reis. Selecteer de luchthavens waar je jouw reis wilt beginnen en eindigen, kies de reisdata, het aantal personen en de klasse. Je kunt ook meteen aanvinken dat je alleen directe vluchten te zien wilt krijgen.

Klik nu op knop Vlucht zoeken om op zoek te gaan in het aanbod van meer dan 650 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zodra alle deals zijn gevonden kun je die bekijken en aan de linkerkant van het scherm filteren op onder meer prijs, luchtvaartmaatschappij, reistijd en aantal tussenstops. Hier kun je een vlucht beter bekijken door erop te klikken en natuurlijk ook meteen boeken.

Hotels

Via Supersaver kun je ook een kamer reserveren in meer dan 300.000 hotels wereldwijd. Die kamers worden aangeboden via Hotels.com en het betreft dus geen uniek aanbod van deze reisaanbieder zelf. Het voordeel is dat je automatisch profiteert van de kunde en ervaring van Hotels.com, terwijl je wel gewoon kunt profiteren van een pakkettarief wanneer je op hetzelfde moment vliegtickets aanschaft.

blank

Huurauto’s

Ook voor de huurauto’s die je via Supersaver kunt huren geldt dat dit verloopt via een extern platform, in dit geval Rentalcars.com. Daarmee krijg je direct toegang tot de voordeligste huurprijzen van populaire en betrouwbare autoverhuurbedrijven zoals Avis, Europcar, Hertz en Budget. Het is aan te raden om een auto te huren voor je op reis gaat, wachten tot je op de plaats van bestemming bent kan betekenen dat de auto van je keuze niet meer beschikbaar is.


Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

De website van Supersaver.nl is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Elk deel van het aanbod heeft een eigen deel van de site gekregen die er ongeveer hetzelfde uitzien maar toch goed zijn aangepast voor wat je er kunt boeken of reserveren. Ook het zoeken en filteren is wat ons betreft optimaal vormgegeven zodat je altijd snel kunt vinden wat je zoek. Ook het aanbod zit wel goed dankzij het grote aantal beschikbare luchtvaartmaatschappijen (650+) en het imposante aantal hotels (300.000+) dat je er kunt reserveren.

blank


Verzekeringen

Je kunt ook een reisverzekering afsluiten wanneer je via Supersaver op vakantie gaat. Die verzekering loopt via Solid Insurance en biedt onder meer dekking voor medische zorg, vertraging van je vlucht (en van je bagage), gestolen identiteitsbewijzen en persoonlijke aansprakelijkheid. Ook de annuleringsverzekering (door Supersaver de Annuleringsbescherming genoemd) loopt via Solid Insurance.

Je kunt bij die verzekering kosteloos je reis annuleren bij een ongeluk, medische noodgeval of sterfgeval van een direct familielid. De annulering moet wel altijd minimaal twee uur voor het vertrek plaatsvinden.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Tickets van 650+ luchtvaartmaatschappijen
  • Kamers boeken in 300.000+ hotels
  • Soepele omboekregeling
Minpunten:
  • Klantenservice in het Engels
  • Restitutie kan lang duren
Ga naar Supersaver.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Supersaver

Ervaring geschreven door Sander
4 oktober 2021
Amsterdam – Lviv

Boek hier niet! Ik heb een vliegticket naar de Oekraine geboekt, met stoelen die extra beenruimte hebben. Daar heb ik 60 euro extra voor betaald. Deze stoelen heb ik niet gekregen, maar zat klem met mijn 1.97. Het extra geld willen ze niet terugbetalen, omdat het volgens Supersaver een aanvraag is en geen boeking. Ook de helpdesk is drama, meer dan een uur gewacht. De tickets lijken goedkoop, maar vragen voor alles extra geld.

Ervaring geschreven door Anoniem
4 oktober 2021
Onbetrouwbaar internetoplichting

Vlucht geboekt, deze bleek niet goed te zijn doorgekomen maar mijn geld wel. Zit al bijna 3 weken te wachten op een terugbetaling vanwege het niet kunnen leveren van een vlucht. Ze zijn telefonisch zeer slecht bereikbaar (45 minuten wachttijd) en op mail reageren ze niet eens. VOORAL GEEN VLUCHT VIA HUN BOEKEN!!!!!

Ervaring geschreven door Anoniem
4 oktober 2021
Niet terugbetaald

Ticketgeld is door Airlines bijna 3 maanden geleden terugbetaalt aan supersaver. Deze betaald nog steeds niet door aan ons.

Ervaring geschreven door Thirza
26 mei 2021
Goed, maar lastig

SuperSaver is wel een goede site om leuke vakanties te boeken, maar soms wel wat lastig te begrijpen. Veel dingen gaan in het Engels. En als je contact opneemt, moet dat ook al in het Engels. Het was dus de eerste keer wel even spannend of alles wel klopte en gelukt was. Dat was we het geval, op wat kleine dingetjes na die ik verkeerd begrepen had. Omdat de prijs zo gunstig is, kan ik daar wel mee leven.

Ervaring geschreven door Armin
29 januari 2021
Supersaver

Supersaver is gewoon een goed bedrijf. Ik vind dat je hier gewoon krijgt wat je vraagt. Ik had wat pech door de corona. Daardoor kon mijn reis door Azië niet doorgaan. Het was wel zo dat het even duurde voor ik hier contact over kon krijgen met het bedrijf. Toen er eenmaal duidelijkheid was, heeft Supersaver wel gewoon alles goed voor me verzorgd. De annulering is namelijk best wel een klus in landen waar je niets van weet. Het is dan fijn dat je geholpen wordt. Wanneer het reizen weer gewoon kan, ga ik hier gewoon opnieuw boeken. Dan zal ik een review schrijven over of de reis ook zo goed als de service is. Dit is altijd een vraag natuurlijk.

Ervaring geschreven door MichelleMichelle
16 november 2020
prima

Online boeken is natuurlijk altijd spannend. Zeker ook omdat er veel ‘foute maatschappijen’ tussen zitten. Daar is Supersaver er gelukkig niet één van, is mijn ervaring. Bij was alles namelijk prima geregeld. De namen op de vliegtickets laten zetten gaat super gemakkelijk. Als je iets wil veranderen kan je gewoon even bellen en wordt je direct geholpen. Ook al kost dat je natuurlijk wel extra. Ik ben in de tussentijd wel vaste klant geworden bij Supersaver. Ik boek er al mijn tickets. Ik vind altijd wat ik zoek en ik hoef nooit meer te betalen dan nodig is. Dit is natuurlijk ook wel heel belangrijk. Ik ben wel echt fan van deze aanbieder geworden!

Ervaring geschreven door Jansen
30 september 2020
Slechter kan niet

1 groot drama! Vanwege Covid is onze reis, 7-2020 geannuleerd. Geld terug krijgen lijkt onmogelijk. Airline geeft aan het geld terug te hebben betaald aan supersaver. Supersaver is onbereikbaar en stuurt 2 wekelijks een mail waarin staat dat ze nog steeds wachten op het geld van de airline. Waardeloos bedrijf, ik boek hier nooit meer! En blijf hopen de 2000,00 euro retour te mogen ontvangen.

Ervaring geschreven door Sam
28 september 2020
Goedkoop

Geboekt naar Malaga met vlucht en hotel. Prima geregeld ook qua inchecken. En voor een hele goede prijs vergeleken met de bekendere aanbieders.

Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Supersaver

Website www.supersaver.nl
Sterren
Ervaringen
60% aanbevolen, 8 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Supersaver.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement