Tips over online webshops, diensten & producten

Trivago review & ervaringen

Trivago
Ga naar Trivago.nl

Onze expert over Trivago:

Laatst bijgewerkt: 19 oktober 2020

Wanneer je een hotel wilt boeken heb je daar tegenwoordig een wirwar aan verschillende boekingswebsites voor tot je beschikking. Maar welke daarvan kan nu echt de beste deal opleveren, of is boeken bij het hotel zelf misschien toch een betere optie? Aan die onduidelijkheid probeert Trivago een eind te maken, want op deze website kun je alle beschikbare prijzen van een hotel makkelijk met elkaar vergelijken.

Waarom kies je voor Trivago?
  • Altijd de laagste hotelprijzen
  • Overzichtelijk en snel vergelijken
  • Meteen de beste deal boeken
Ga naar Trivago.nl

Trivago in het kort

Trivago is zoals gezegd een website waar je de prijzen van verschillende hotels en boekingswebsites met elkaar kunt vergelijken. Trivago onderscheidt zich van boekingssites zoals Booking.com en Hotels.com doordat het dezelfde hotelkamers op zoveel mogelijk verschillende websites opzoekt en de resultaten rangschikt op prijs.

Zo vind je als het goed is voor een bepaald hotel (en soms zelfs voor exact dezelfde kamer) altijd het voordeligste tarief. Op die manier kan het gebeuren dat Trivago je voor een bepaald hotel de ene keer naar een externe boekingssite stuurt, en de andere keer naar het hotel zelf. Dat ligt er maar net aan waar op dat moment de beste deal wordt gevonden.


Klantenservice Trivago

Hier lees je wat je kunt doen als je een vraag hebt over de werking van Trivago, je boekingen of als je bijvoorbeeld onverklaarbare prijsverschillen bent tegengekomen.

Bereikbaarheid

Trivago is alleen bereikbaar via het contactformulier op de website. Daar kom je het snelst door onderaan een willekeurige pagina op de link Ondersteuning te klikken. Je komt dan eerst in het online hulpcentrum, waar je alvast informatie kan vinden over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Typ het onderwerp in de zoekbalk om meteen relevante artikelen te vinden. Zit daar niet iets bij wat jou persoonlijk verder helpt, dan kun je ook een bericht sturen. Dat doe je door op de link Neem contact met ons op te klikken. Je kunt dan je contactgegevens invoeren en je bericht typen. Het is ook mogelijk om meteen een bijlage (zoals een schermafbeelding) toe te voegen.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Trivago heeft geen toegang tot je boekingsgegevens omdat je niet bij deze site hebt geboekt, maar rechtstreeks bij de hotelketen of de boekingssite zelf. Als het goed is heb je daar een bevestiging van gekregen en kun je eventueel inloggen om de boeking te wijzigen. Dat betekent dus ook dat het beleid en de afhandeling van het omboeken per hotel sterk kan variëren. Dat wijzigen de vorige keer makkelijk mogelijk was bij een hotel dat je via Trivago had geboekt zegt dus niets over hoe het dit keer zal gaan. Controleer dat altijd goed op de site waar je door Trivago naartoe wordt gestuurd.

Hoe werkt annuleren?

Wat voor het omboeken en wijzigen geldt is ook van toepassing op het annuleren. Hoe dat is geregeld wordt niet bepaald door Trivago maar door de boekingssite zelf. Dat beleid wordt op zijn beurt vaak weer bepaald door het hotel zelf. Net zoals bij het omboeken is het dus belangrijk om daar tijdens het bekijken en boeken van het hotel goed naar te kijken.

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je klachten hebt over je boeking of je verblijf heeft het weinig zin om daarover met Trivago contact te zoeken. Dat doe je beter bij het reserveringsplatform waar je het hotel hebt geboekt, of uiteraard bij het hotel zelf wanneer je vindt dat daar iets verkeerd is gegaan. Er zijn wel enkele kwesties waarvoor je bij Trivago terecht kunt, zoals bijvoorbeeld de situaties waarbij een hotel toch een andere prijs hanteerde dan het naar Trivago communiceerde. Zo kun je uiteindelijk erachter komen dan je meer hebt betaald dan de bedoeling was. Dergelijke klachten wil Trivago graag van je vernemen, want dan kan het de hotelketen of het boekingsplatform daarop aanspreken.


Prijs-kwaliteitverhouding

Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding van Trivago? Dat is natuurlijk heel divers, want de site doet zijn best om elke hotelkamer ter wereld in zijn bestand op te nemen en daar altijd de voordeligste prijs voor te vinden. Maar dat hoeft natuurlijk niet automatisch altijd de prijs te zijn die overeenkomt met de kwaliteit die je ervoor krijgt. Daarom verzamelt Trivago ook reviews en beoordelingen van gasten van het hotel in kwestie. Die worden verzameld en samengesteld tot een zo uniform mogelijke kwaliteitsaanduiding. Die is bij elk hotel meteen te zien en kan dus een prima manier zijn om je keuze – naast de prijs – ook op te baseren.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

Het grootste voordeel van Trivago is dat je er in staat bent om voor een hotelkamer altijd de beste prijs te vinden. Daardoor kun je hier echt de beste deals vinden, in welke stad je ook wilt verblijven. Als het goed is betaal je via de site of app altijd de laagste prijs die er voor die kamer en verblijfsdatum mogelijk is. Daarmee heb je dus automatisch ook een betere prijs te pakken dan die je op duurdere boekingswebsites kwijt zou zijn.

Verborgen kosten

Het is altijd goed om te onthouden dat deze site alleen een vergelijker is en dat je bij het boeken uiteindelijk te maken krijgt met de hotelketen zelf, of bijvoorbeeld een andere boekingssite. Dat ligt er maar net aan waar door Trivago de beste deal voor je is gevonden. Zo kun je bijvoorbeeld uitkomen bij Hotels.com of Booking.com om de daadwerkelijke boeking te doen. Het is dus altijd goed opletten bij die site wat de kosten precies zijn. Mocht je erachter komen dat de prijs ineens hoger is dan eerst werd vermeld, ga dan eventueel weer even terug naar het overzicht met gevonden hotels en prijzen, dan kun je checken of een van de andere opties op de site toch niet voordeliger is.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Je betaalt nooit iets aan Trivago maar alleen aan de partij waar je het hotel uiteindelijk reserveert. Dat betekent dus ook dat de betaalmogelijkheden en mogelijke aanbetalingen sterk uiteen zullen lopen. Vaak hoef je alleen de hotelkamer te bevestigen met een geldig creditcardnummer, iets wat voor hotels nog altijd heel gebruikelijk is. Andere keren kun je ervoor kiezen om het gehele bedrag meteen over te maken. Bij het zoeken van hotels is het helaas niet mogelijk om aan te geven dat je alleen wilt kiezen uit deals waarbij je met iDeal kunt betalen en waarbij je dus geen creditcard nodig hebt om je reservering compleet te maken.


Is Trivago een betrouwbare reisaanbieder?

Trivago is zo betrouwbaar als de erbij aangesloten hotels, hotelketens en boekingssites waar je via het platform je reservering bij maakt. De bedoelingen van de site zijn echter overduidelijk goed en er wordt bijvoorbeeld zichtbaar getracht om transparant te zijn over de prijzen en voorwaarden. Maar natuurlijk blijft het altijd goed opletten zodra je op het punt staat om een boeking te doen op een bepaalde site, want dat is waar je uiteindelijk mee te maken krijgt.

SGR en garantie bij faillissement

Bij Trivago boek je rechtstreeks via een hotelketen of via een externe boekingswebsite. Losse hotels of hotelketens zijn echter zelden aangesloten bij SGR en bij een faillissement moet je dus niet rekenen op een terugbetaling van je reissom. Aangezien je een hotel vaak reserveert met je creditcard en dan pas bij aankomst betaalt hoeft dat geen heel groot probleem te zijn. Wanneer je het hele bedrag vooraf voldoet (bijvoorbeeld via iDeal) is dat een ander verhaal. Dan loop je het risico dat je het geld niet meer terug ziet (of pas na hele lange tijd) als het hotel zijn rekeningen niet meer kan voldoen.


Account mogelijkheden & voordelen bij Trivago

Een eigen account bij Trivago is noodzakelijk om een boeking te kunnen doorlopen. Dat is dus ook een handige manier om je eerdere reserveringen weer terug te vinden. Je profiteert er echter niet mee van aanvullende voordelen zoals extra goedkope hotelkamers.


Reisaanbod: Hotels

Het reisaanbod bestaat uitsluitend uit hotels. Momenteel kun je op de site of in de app al meer dan 1,8 miljoen hotels over de hele wereld vinden en boeken. Daarvoor worden niet alleen de hotels maar ook meer dan 180 verschillende boekingswebsites gecontroleerd om de beste prijzen te vinden. Je zoekt eenvoudig hotels door een stad en verblijfsduur in te voeren en op de zoekknop te klikken. Je komt dan in een overzichtsscherm met alle hotels en de daarvoor gevonden prijzen. Je kunt die dan op een kaart bekijken of verder filteren met het menu aan de linkerkant.

Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

De website van Trivago munt uit in eenvoud en gebruiksgemak. Dat ligt er deels aan dat aanbod alleen bestaat uit hotels en dat de hele site daar dus van in het teken kan staan. Maar er lijkt ook heel gericht aandacht besteed te zijn aan een zo rustig mogelijke schermopbouw. De homepage met het zoekformulier doet zelfs een beetje kaal aan. Maar uiteindelijk zorgt dat wel voor heel doelgericht zoeken en filteren. Aangezien de site poogt elk beschikbare hotel op zijn site te plaatsen is het aanbod natuurlijk heel groot.


Verzekeringen

Het is niet mogelijk om bij Trivago zelf een verzekering zoals een reisverzekering of een annuleringsverzekering af te sluiten. Wanneer het afsluiten van een verzekering voor je verblijf mogelijk is blijkt dat pas op de site waar je de hotelkamer boekt. Het spreekt dus natuurlijk voor zich dat zo’n verzekering uiteenlopende voorwaarden en premies kan hebben, afhankelijk van waar je uiteindelijk boekt. Let dus goed op en check eventueel even onze eigen review over een bepaalde boekingssite wanneer je daar via het zoekformulier van Trivago op terecht bent gekomen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Altijd de laagste hotelprijzen
  • Overzichtelijk en snel vergelijken
  • Meteen de beste deal boeken
Minpunten:
  • Voorwaarden variëren per boeking
  • Alleen voor hotelkamers
Ga naar Trivago.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Trivago

Ervaring geschreven door Johan.12
8 februari 2021
Trivago

Het boeken van een hotel in eigen land doe ik eigenlijk altijd via Trivago. Vooral ook omdat ik dan zeker weet dat alles gewoon goed geregeld is en er gewoon gedaan wordt wat beloofd is. Dat het in de hotels dan ook nog eens altijd gezellig is, is natuurlijk te danken aan het hotelpersoneel zelf. Dat neemt niet weg dat het aanbod van Trivago dus ook gewoon goed op orde is. Ik heb me voorgenomen om ook eens in het buitenland te boeken op deze manier.

Ervaring geschreven door Denny
4 november 2020
Zo kan je veel besparen

Ik was altijd al iemand die veel vergelijkt. Dat doe ik ook met verzekeringen en internetabonnementen. Daarom ben ik dit ook voor vakanties en hotels gaan doen. Trivago is daar de beste plek voor. Zo kan je veel besparen.

Ervaring geschreven door Sanne
19 oktober 2020
Goedkope deals

Als je van plan bent een hotel te boeken, kijk dan eens verder dan Booking.com want bij Trivago betaalde ik €10,- per nacht minder. Mooi meegenomen.

Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Trivago

Website www.trivago.nl
Sterren
Ervaringen
94% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Trivago.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement