Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Second Love review & ervaringen

Second Love
Ga naar Secondlove.nl

Onze expert over Second Love:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Second Love heeft in het verleden reclame gemaakt op televisie. Als resultaat kreeg de datingsite veel belangstelling van andere media. Ze richten zich namelijk op een doelgroep waar een taboe op rust: mensen die achter de rug van hun partner om willen daten. Nieuwsgierig naar wat de site biedt? In deze review wordt Second Love uitgebreid besproken.

Waarom kies je voor Second Love?
 • Zeer discreet
 • Overzichtelijk
 • Flexibele betaalopties
Ga naar Secondlove.nl

Inschrijven

Je moet eerst een profiel aanmaken om de site te kunnen gebruiken natuurlijk. Dat doe je door een e-mailadres en wachtwoord te kiezen voor je account. Nadat je je mailaccount hebt ingevuld krijg je een bevestigingsmail toegestuurd om je activatie te bevestigen.

blank

Bij andere datingsites zou je op dit moment overspoeld worden met vragen, maar dat is niet hoe het werkt bij Second Love. Er is geen algoritme die je probeert te matchen op basis van je persoonlijkheid. Je kunt daarom in je eigen tempo je profiel bijwerken. Of meteen op zoek gaan naar leuke profielen.


Hoe ontmoet je mensen via Second Love?

Second Love is redelijk simpel in gebruik: eerst stel je bij de zoekfunctie een paar criteria in. Daarna moet je zelf de zoekresultaten doorspitten naar leuke profielen. Je kunt een profiel bezoeken door erop te klikken. Als er iemand tussen zit die je leuk lijkt kun je hem of haar een berichtje sturen. Het zoeken vereist dus wat geduld. De zoekcriteria zijn relatief oppervlakkig, maar je kunt blijven experimenteren met de instellingen.

Hoe ziet een profiel er uit?

blank

Ieder profiel heeft een korte beschrijving en een opsomming van persoonlijke kenmerken. Veel gebruikers hebben geen profielfoto, waarschijnlijk om hun privacy te waarborgen of omdat ze gratis abonnementen hebben. Gebruikers met een gratis lidmaatschap kunnen sowieso alleen geblurde foto’s zien.

Je kunt aanvinken wat je hobby’s, interesses en levensovertuigingen zijn. In veel profielen zijn hun fysieke kenmerken nog het meest gedetailleerd beschreven. Eigenschappen gaan van haarkleur tot lengte, van oogkleur tot gewicht. Daarnaast worden seksuele voorkeuren meestal duidelijk aangegeven. Het is verfrissend dat gebruikers zo transparant zijn in hun wensen.


Wat voor gebruikers vind je op Second Love?

Er zijn ongeveer 750.000 profielen actief op Second Love. Het mag niemand verbazen dat de gebruikers vaak al in een langdurige relatie zitten. Sommige Second Love gebruikers maken een profiel aan zonder medeweten van hun partner, maar sommige doen het juist als koppel. Er zijn namelijk profielen die een derde partner zoekt, meestal eenmalig. Er zijn ook een aantal pas gescheiden gebruikers die niks serieus zoeken. Het aanbod is dus iets breder dan alleen mensen in een relatie, maar het blijft wel de hoofdmoot van de ledenbasis.

Discretie gewenst

Wat de gebruikers voornamelijk met elkaar gemeen hebben is hun vraag naar discretie. Veel profielen hebben bijvoorbeeld voor de hand liggende schuilnamen. Daarnaast zijn alle foto’s geblurd voor gratis profielen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun foto’s openbaar te maken, maar ook om ze alleen aan specifieke profielen te laten zien.

Seksuele ondertoon

De ondertoon van Second Love mag seksueel genoemd worden. Veel mensen hebben uiteindelijk al een partner maar zoeken iemand voor erbij, of willen weer spanning in hun leven. Met regelmaat geven gebruikers in hun profiel aan wat voor specifieke verlangens ze hebben en die zijn meestal fysiek. De kans dat je op deze site iemand vindt om je leven mee te delen is dus niet erg groot.


Functies

De functies zijn gestroomlijnd en prettig in het gebruik. Helaas zijn vrijwel alle opties alleen beschikbaar tegen betaling. Hieronder zijn ze beschreven.

Zoeken

Er is een zoekfunctie waar je gebruik van kunt maken, maar de criteria die je in kunt stellen zijn op een enkele hand te tellen: sekse, leeftijd, afstand, profielfoto of niet, en online of niet. Het is aan jou om iemand te vinden die bij je aansluit. Het kan zijn dat je dus even bezig bent. Aan de andere kant, als je het slechts fysiek wilt houden is persoonlijkheid misschien minder belangrijk.

blank

Mijn berichten

Gebruikers kunnen elkaar berichtjes sturen via hun profielen. Die verschijnen dan bij Mijn berichten. Je kunt ze alleen lezen als je een betaald abonnement hebt.

blank

Bezoekjes

Via Bezoekers kun je terugzien wie je profiel heeft bekeken. Het is natuurlijk handig om bij te houden wie geïnteresseerd in je is. Het vereist dan wel weer een Premium lidmaatschap om te zien wie jouw profiel heeft bekeken.

blank

Flirt mogelijkheden en knipogen

Een Knipoog versturen is eigenlijk een like geven aan iemand. Zo weet iemand dat je in contact wil komen met hem of haar zonder een bericht te sturen. Het is een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen.

Favoriet

Je kunt profielen apart zetten door die tot favoriet te maken. Die accounts komen dan bij Favoriet te staan. Op deze manier kun je gebruikers later nog terugvinden op de site.

Profiel

Bij Profiel kun je je profieltekst aanpassen, extra foto’s uploaden en je e-mailnotificaties aanpassen. Je kunt je profiel aanvullen met dagelijkse gewoontes, hobby’s en persoonlijke kenmerken zoals gewicht en lengte.

Chat

Als Premiumgebruiker kun je ook chatten. Op deze pagina zie je profielen die passen binnen je zoekcriteria, vooropgesteld dat ze op dat moment online zijn. Hopelijk zorgt dat voor een snellere reactie op uitgewisselde berichtjes. Met chat kun je op die manier sneller en laagdrempeliger gesprekken voeren dan via Mijn berichten.

Vriendschapsverzoek

Je kunt iemand een vriendschapsverzoek sturen met een druk op de knop. Dat betekent niet dat je nu gezien wordt als een maatje, maar het wijst wel op een vertrouwensband. Als de ander je verzoek accepteert krijg je toegang tot meer persoonlijke informatie over die gebruiker. Meestal betreft dat foto’s die de ander niet openbaar wil maken. Jouw persoonlijke foto’s en informatie zijn dan ook zichtbaar voor die gebruiker.

Blog

Second Love heeft ook nog een blog die je kunt lezen. Je vindt die onder in de balk. De onderwerpen die aan bod komen zijn natuurlijk niet heel moeilijk te raden. Interessant genoeg staan er ook tips tussen over hoe je iemand kunt betrappen op vreemdgaan. Er zitten ook gebruikersverhalen en onderzoekjes tussen die het lezen waard zijn. Interessant genoeg staan er ook links bij voor het boeken van hotelkamers, inclusief prijzen.

blank


Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is gedeeltelijk een persoonlijke kwestie en dat voel ik wanneer ik Second Love gebruik. De site werkt voornamelijk met allerlei uitklapmenu’s, waar vervolgens submenu’s aan hangen. Dat vind ik zelf een beetje gedateerd. Op veel andere datingsites leidt iedere knop naar een aparte pagina bijvoorbeeld. De extra ruimte voor een gestroomde lay-out, al dan niet voorzien van uitleg, maakt het gebruik veel soepeler.

Die laatste stijl heeft mijn voorkeur, maar dat zullen niet alle gebruikers met mij eens zijn. Helaas zijn vrijwel alle opties alleen beschikbaar voor betalende abonnees, dus bijna iedere knop die je aanraakt voorziet je van een pop-up die zegt dat je een Premiumabonnement moet nemen. Buiten deze relatief kleine verstoringen is de site goed verzorgd en zijn de functies netjes geordend in de bovenste balk. Het zal je amper een dag kosten om te zien hoe alle functies werken.

blank


Veiligheid

Second Love draait om anonimiteit. Er is daarom naast de FAQ een uitgebreide pagina met tips hoe je veilig en anoniem blijft bij het gebruik van de site. Dat geldt ook als veilig en anoniem voor je partner. Houd er rekening mee dat op iedere datingsite wel een paar kwaadwillende of vervelende figuren zitten. Geef je anonimiteit dus sowieso niet te snel weg. Profielen die je niet vertrouwt kun je blokkeren of melden bij de klantenservice.

blank

Gebruikers mogen suggesties insturen over het verbeteren van Second Love’s IT-beveiliging.

Daar wordt binnen vier dagen op gereageerd. Als er een valide probleem aangekaart wordt krijgt instuurder een premie. Hoe groter het aangegeven probleem, hoe groter de beloning. De voorwaarden van het insturen zijn terug te lezen op de website. Beveiliging wordt dus behoorlijk serieus genomen.

blank

Second Love’s privacyverklaring

Uiteraard is privacy een extra gevoelig punt voor mensen die al in een relatie zitten. Second Love waarborgt en behandelt gebruikersdata daarom volgens de bepalingen van het CPB, ofwel het College Bescherming Persoonsgegevens. Er wordt beperkt gebruik gemaakt van cookies. Data worden beveiligd en zijn alleen voor Second Love inzichtelijk. Credit card gegevens worden niet opgeslagen. Daarnaast verschijnt het abonnement niet op de bank- of creditcardafschriften van de gebruiker. Second Love is dus bovengemiddeld voorzichtig met gebruikersdata.

Extra veiligheidsmaatregelen

Houd er rekening mee dat op iedere datingsite wel een paar kwaadwillende of vervelende figuren zitten. Geef je anonimiteit dus sowieso niet te snel weg. Profielen die je niet vertrouwt kun je blokkeren of melden bij de klantenservice.

Privacy, discretie en anonimiteit

Second Love heeft een pagina met extra tips hoe je als gebruiker anoniem en veilig blijft. Het is aan te raden dat je nooit foto’s gebruikt die je al op andere social media gebruikt. Het is aan te raden om een schuilnaam te gebruiken.

Op iedere pagina benadrukt Second Love dat ze alles in het werk stellen om hun gebruikers anoniem en veilig te houden. Betaalgegevens worden bijvoorbeeld niet opgeslagen. Daarnaast verschijnt het abonnement niet op de bank- of creditcardafschriften van de gebruiker.

Is Second Love veilig om te gebruiken?

De mate van privacy en IT-veiligheid lijkt bovengemiddeld sterk te zijn op Second Love. Zolang je zelf ook zelf de richtlijnen van de site aanhoudt om je gegevens zo min mogelijk te delen, denk ik dat het een erg veilige site is.


Second Love app

Second Love heeft geen app. Dat is niet heel vreemd aangezien partners vaak inzicht hebben op elkaars mobieltje. Dan staat een datingapp nogal verdacht, en als die van Second Love is al helemaal.


Second Love kosten

Second Love heeft drie abonnementen waar je uit kan kiezen:

 • 1 maand voor € 74,90
 • 3 maanden voor € 31,65 per maand, gefactureerd in één betaling van 94,95 euro
 • 6 maanden voor € 25,83 per maand, gefactureerd in één betaling van 154,95 euro

Af en toe zijn er promotieacties die lagere prijzen hanteren.

blank

Het is dus een behoorlijk dure datingsite voor wat je ervoor terugkrijgt. Sites met vergelijkbare prijzen hebben meestal een profielanalyse, persoonlijkheidstesten of een verfijnd algoritme. Second Love heeft geen van deze eigenschappen. Het enige waar ze een streepje voor op hebben is de anonimiteit en veiligheid die ze hun gebruikers bieden. Het is dus vooral interessant als je discreet wil blijven.

Wat kun je met een gratis Second Love account?

Je bent al snel uitgekeken op Second Love zonder betaald account. Er zijn maar weinig functies die je kunt gebruiken -of ook maar kunt bekijken- als gratis gebruiker. Je kunt je eigen profiel gedeeltelijk invullen en andere profielen zijn slechts gedeeltelijk zichtbaar. Zelfs een profielfoto uploaden is er niet bij. Ook de foto’s van anderen kun je niet zien. Second Love is gewoon de moeite niet waard als je geen betaald abonnement wil overwegen.

Wat kun je met een betaald Second Love account?

Second Love heeft meerdere abonnementen, maar ze verschillen alleen in hun duur. Wanneer je er een afneemt krijg je volledige toegang tot alle onderdelen. Met een Premiumlidmaatschap kun je tot vijftien foto’s uploaden en instellen wie ze te zien krijgt, je profiel compleet invullen, berichten en likes versturen en anderen tot favoriet maken. Je kunt ook openbare foto’s bekijken. Als gebruikers een vriendschap hebben gesloten met jou kun je daarnaast hun persoonlijke foto’s bekijken. Daarbovenop krijgt je profiel meer blootstelling dan die van gratis gebruikers. Als laatste krijg je voorrang op gratis gebruikers bij de klantenservice.

Let op, want er zitten ook limieten aan betaalde abonnementen. Je hebt een maximum van vijftien nieuwe contactverzoeken per dag, al kun je wel onbeperkt praten met contacten die je al hebt. Ook op knipogen zit een limiet van tien per dag. Je kunt wel ongelimiteerd profielen bekijken.

Is Second Love het geld waard?

Of Second Love je zal brengen wat je wil ligt aan jezelf. Het is te duur om zomaar te flirten, heeft relatief weinig functies en geen diepgaand algoritme. Maar voor die prijs heb je wel goede beveiliging en blijf je makkelijk anoniem. Om die reden is Second Love het proberen waard als discretie zeer belangrijk voor je is.

Betaalmogelijkheden

Je kunt je lidmaatschap op de volgende manieren betalen:

 • Bank/Giro overschrijving
 • Credit card
 • iDeal
 • PayPal
 • Contant

Alleen voor leden uit België:

 • Bancontact/Mister Cash
 • KBC betaalknop

Er zullen geen verwijzingen naar Second Love staan op je bank- of creditcardafschrift.

Geen automatische verlenging

Een ander voordeel aan Second Love is de optie om niet te kiezen voor automatische verlenging. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vastzit aan een extra abonnement omdat je even niet oplette. Mocht je die verlenging niet uit hebben gezet bij aanschaf en met het abonnement willen stoppen, dat moet dat je dat zes dagen van tevoren aangeven. Als je met credit card betaald hebt kan dat tot 48 uur voordat je abonnement automatisch verlengd wordt.

De betalingsmogelijkheden zijn bijzonder uitgebreid voor een datingsite. Het is daarnaast de eerste keer dat ik zie dat je contant kunt betalen voor een datingsite abonnement. het is zo anoniem als maar kan.


Alternatieven voor Second Love

Second Love houdt zich dan misschien bezig met een specifieke wens op de online datingmarkt, dat betekent niet dat ze alleen zijn.

VictoriaMilan

Een alternatief zou bijvoorbeeld Victoria Milan zijn, een datingsite die dezelfde doelgroep bedient. Victoria Milan vergelijkt zichzelf met Second Love op een gunstige manier. Zo biedt Victoria Milan een paniekknop voor noodgevallen, een snellere uitschrijfmogelijkheid en 61% meer leden in Nederland. De paniekknop is interessant voor de thuisgebruikers, want als je daarop klikt verwijst die je onmiddellijk door naar een onschuldige website. Ze zijn wel iets duurder dan Second Love.

Novamora

Een andere datingservice voor overspel is NovaMora. Deze website benadrukt hun strikte controle op nepprofielen en de kwaliteit van hun klantenservice. Je krijgt daarnaast toegang tot alle leden van datingsites die geaffilieerd zijn met NovaMora. Dat levert duizenden nieuwe inschrijvingen per dag op. Vanzelfsprekend staat privacy hoog in het vaandel. Hun prijzen zijn aanzienlijk lager dan die van Second Love.

Intimatch

Dan is er nog Intimatch. Veel van de functies op deze website komen overeen met die van Second Love. Ook Intimatch gaat ver in het garanderen van privacy: zelfs je verstuurde berichten verdwijnen uit de ontvangende inbox wanneer je je abonnement opheft. Ze zijn ook iets goedkoper dan Second Love.

Er zijn meer datingsites voor overspel te vinden, maar die zijn niet allemaal even transparant in hun aanbod. Mijn advies is om alleen voor de grootste datingsites te gaan waar veel reviews over terug te vinden zijn.


Klantenservice

De klantenservice kan alleen bereikt worden via e-mail en contactformulier. Ik vind het jammer dat er zoveel flexibiliteit is rond betaling, maar dat er voor de klantenservice niet eens een telefoonnummer is. Er is natuurlijk wel een FAQ onder in de balk.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Rechtsboven in het menu klik je op het driehoekje. Kies Profiel en daarna Annuleren. Je ziet dan een button met het opschrift ‘Ja ik wil mijn lidmaatschap beëindigen’. Daarna ben je uitgeschreven.


Waarom kies je voor Second Love?

Second Love heeft niet echt een doelgroep, maar al hun gebruikers hebben één wens: discreet daten buiten een relatie. Als je deze wens niet hebt raad ik een abonnement af, want de rest van de site is niet meer dan degelijk. Geen verfijnde algoritmes, geen innoverende functies, slechts de wens van alle gebruikers om contact te hebben buiten een relatie. Mocht dat aanspreken, dan is Second Love de moeite waard om te proberen.

Wil je buiten een relatie op zoek gaan en dus graag anoniem en beveiligd blijven, dan kun je een proefabonnement nemen. Als je andere wensen of omstandigheden hebt kun je beter ergens anders terecht voor hetzelfde geld.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer discreet
 • Overzichtelijk
 • Flexibele betaalopties
Minpunten:
 • Oppervlakkig zoekalgoritme
 • Prijs buiten verhouding
 • Weinig functies
 • Contactmogelijkheden klantenservice is beperkt
 • Kan erg weinig zonder betaling
Ga naar Secondlove.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Second Love

Ervaring geschreven door Schildpad12
17 mei 2021
Stiekem spannend

Het is belangrijk om voldoende spanning in mijn leven te hebben. Daar is Second Love perfect voor gebleken. Als getrouwde man kan je hier niet wat gemakkelijker aan je trekken komen. Op andere datingsites heb ik het ook geprobeerd, maar daar zitten toch andere vrouwen. Je wilt vrouwen vinden die er geen moeite mee hebben dat je er niet voor ze kan zijn, omdat je ook gewoon je eigen gezin hebt om aan te denken. Omdat dit duidelijk is, kan je hier een hoop lol beleven. Mijn tip is wel om je vrouw gewoon erin te betrekken zodat ze weet wat je doet. Voor mij heeft dat het alleen maar leuker gemaakt!

Ervaring geschreven door Kevin
28 januari 2021
Blij met second love!

Vreemdgaan leidde vroeger nog weleens tot problemen in mijn relatie. Dat is anders sinds we er open over zijn gaan praten. Ik hou van mijn vrouw, maar sommige dingen die ik wil kan ze me niet geven. Door haar meer inzicht te geven in mijn manier van vreemdgaan, is de stress in de relatie helemaal gaan liggen. Iedereen voelt zich nu op zijn gemak. En de vrouwen die ik op Second Love tegenkom, denken er net zo over. Dat is natuurlijk helemaal perfect voor iedereen.

Ervaring geschreven door anoniem
25 november 2020
Second Love

Het is natuurlijk wel een beetje taboe. Maar ik heb me toch ingeschreven op Second Love. Ik had me eerst al op ‘gewone’ datingsites ingeschreven, maar daar vind je als getrouwde man niet helemaal wat je zoekt. Vooral ook om dat de vrouwen daar meer om relaties gaat. Die kan ik natuurlijk niet aangaan. Ik wil het vooral veilig en discreet doen en de manier waarop Second Love werkt bevalt met dan ook prima. Ik ben niet bang dat het snel uit zal komen. Wanneer je deze zaken bij jezelf herkent als medeman, dan kan ik het je zeker aanraden om het ook eens een keer te proberen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Second Love

Website www.secondlove.nl
Sterren
Ervaringen
94% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Secondlove.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies